Šok iz Rusije: Vida zbog kontroverznog videa propušta polufinale s Englezima?!

Domagoj Vida
Domagoj Vida je u hrvatskom trijumfu nad Rusijom odigrao perfektnu utakmicu. Hrvao se s gorostasom Artjom Dzjubom, u 101. minuti zabio pogodak za vodstvo Vatrenih, a potom i prilikom izvođenja jedanaesteraca hladnokrvno poslao Akinfeeva u jednu, a loptu u drugu stranu.

U tandemu s Dejanom Lovrenom cijelo SP Vida igra odlično, ali sad bi, nažalost, mogao propustiti polufinale Hrvatska - Engleska zbog videa koji se pojavio na društvenim mrežama.

Nakon pobjede nad Rusima, u hrvatskoj svlačionici Vida i Ognjen Vukojević, član stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića, poručili:

"Slava Ukraini! Ovo je pobjeda za Dinamo i Ukrajinu!", uglas su poručili Vida i Vukojević, bivši igrači kijevskog Dinama.

To je razbjesnilo rusku javnost jer 'Slava Ukraini' je poklič pod kojim se bori ukrajinska vojska, a znamo za dugogodišnje njihove napetosti s Rusima.

To im nije trebalo, sigurno će biti kažnjeni
FIFA strogo zabranjuje političke poruke i vidjet ćemo kako će reagirati na ovu situaciju. Sigurno je kako će jedan i drugi biti kažnjeni, a Vida se može nadati da će sankcija biti isključivo novčana odnosno da neće morati propustiti okršaj s Englezima.

Artur Petrosjan, ruski novinar koji piše za brojne ugledne medije (ESPN, BBC, New York Times, Guardian...) na Twitteru je nagovijestio kako bi ovaj video mogao promijeniti kompletnu sliku Hrvata u Rusiji.

"Zbog Vidinog i Vukojevićeva videa već je započelo anti-hrvatsko skandiranje u Moskvi. Tako to obično krene... Mislim da hrvatski navijači više neće biti tako sigurni u Rusiji, a dosad su se odlično zabavljali. A sve to zato jer je netko glup napravio nešto glupo", napisao je Petrosjan.

 

gol.hr