TRENER AEK-a "Mogu misliti kako je sada Domagoju Vidi"

Matias Almeyda
AEK FC

Dinamo i AEK igrat će prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka u Zagrebu u utorak od 20 sati. Trebala je to biti uzvratna utakmica, no prva je utakmica u Ateni odgođena zbog ubojstva grčkog navijača Michalisa Katsourisa. Stotinjak Bad Blue Boysa još je uvijek u grčkom zatvoru zbog nereda.

Kompletna AEK-ova delegacija stigla je u Zagreb, a dočekale su ih velike mjere sigurnosti. Na putu do hotela policija je zatvorila sve ceste, a sigurnosne snage koje su ih pratile bile su još veće. AEK-ovce je i tijekom treninga na Maksimiru pratila policija.

"Ovo što se dogodilo je jako tužno"

Na press-konferenciji u Maksimirskoj 128 trener AEK-a Matias Almeyda i igrač Jens Jønsson najavili su sutrašnju utakmicu. Prvi se novinarima obratio Almeyda: "Ja sam osoba koju ovakve stvari rastužuju, otišao sam iz obitelji s 15 godina i sretan sam kad je mir u svijetu. Bili smo sretni zbog susreta ove dvije momčadi, ali tužni smo zbog svega što se dogodilo i izgubljenog ljudskog života, prenosi Index.

Nogomet je na jednoj strani, sport u kojem možeš izgubiti i pobijediti, a ovo što se dogodilo je jako tužno. Sad smo imali drugačiju pripremu za utakmicu. Obje momčadi su morale promijeniti način na koji su se pripremale nakon tragedije. Obje momčadi su jako dobre, ali sve se promijenilo, putovanje... Ali izgubio se ljudski život, bitne su obitelji kojima izražavamo sućut, a mislim da smo napravili najbolje s obzirom na okolnosti."

Bivši hrvatski reprezentativac Domagoj Vida oporavio se od ozljede i konkurirat će za utakmicu: "Mogu zamisliti kako se osjeća s obzirom na to da je došao u svoju zemlju i igrat će protiv bivšeg kluba. No, on je veliki profesionalac i sutra će biti spreman."