SLUŽBENO Odgođeno Europsko nogometno prvenstvo, evo što je odlučeno za Ligu prvaka i nacionalna prvenstva

Europsko prvenstvo koronavirus
Gulliver / Getty Images

Danas je u europskoj krovnoj nogometnoj organizaciji održan krucijalan sastanak preko videokonferencije. Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i glavni tajnik Theodore Theodoridis održali su miting zajedno sa predstavnicima ECA-e, europske klupske asocijacije, nacionalnih liga i FIFProa, sindikata igrača te donijeli iduće zaključke.

Europsko prvenstvo definitivno se odgađa ove godine, biti će održano od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine. Što se tiče Lige prvaka, Europske lige i državnih liga, plan je da se odigraju prema kompletnom rasporedu kada za to budu omogućeni uvjeti jer se zasada ne zna kada će sva natjecanja biti privedena kraju.

Sljedećeg ljeta u lipnju na programu su Final-four Lige nacija od 2. do 6. lipnja, kvalifikacije za Mundijalu u Kataru, Europsko prvenstvo U-21 od 9. do 26. lipnja u Mađarskoj i Sloveniji, Europsko prvenstvo nogometašica od 7. srpnja do 1. kolovoza u osam gradova s finalom na Wembleyju, kao i Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo od 17. lipnja do 4. srpnja u Kini.

Za sve te događaje potrebno je naći druge termine. Kako je FIFA nadležna za pravljenje međunarodnog kalendara i ona se na kraju s time mora složiti.