SLUŽBENO Evo kako će se završiti Liga prvaka, Europska liga, ali i kada počinju kvalifikacije za narednu sezonu

SLUŽBENO Evo kako će se završiti Liga prvaka, Europska liga, ali i kada počinju kvalifikacije za narednu sezonu
Arhiva

U ponedjeljak su klubovi i UEFA dogovorili konsenzus kako će bi Liga prvaka trebala bi biti završena "Final 8" turnirom te je sastanak IO UEFA-e bio tek formalnost.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete.

Tako bi se dvoboji Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu 7. i 8. kolovoza, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza. Domaćini će biti stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige odigrat će se na sličan način u Njemačkoj od 10. do 21. kolovoza, a gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) objavio je i kako će EURO, koji je zbog pandemije koronavirusa odgođen za godinu dana, održati u istih 12 gradova kako je bilo i predviđeno, a određeni su i datumi pretkola eurokupova za sljedeću sezonu.

Kvalifikacije za Ligu prvaka započet će 8. kolovoza, prvo pretkolo na progamu je 18. i 19. kolovoza, drugo pretkolo 25. i 26. kolovoza, treće pretkolo 15. i 16. rujna, a posljednje četvrto pretkolo igrat će se na dvije utakmice, prve će biti na programu 22. i 23. rujna, a druge 29. i 30. rujna.

Natjecanje po skupinama u Ligi prvaka za sezonu 2020/21. počet će 20. listopada.

Kvalifikacije za Europsku ligu počet će 20. kolovoza, prvo pretkolo na programu je 27. kolovoza, drugo pretkolo 17. rujna, treće pretkolo 24. rujna, a posljednje četvrto pretkolo 1. listopada. Natjecanje po skupinama Europske lige počinje 22. listopada.

Određeni su i novi datumi dodatnih kvalifikacija za EURO, tako će se polufinala igrati 8. listopada, a finala 12. studenoga. Hrvatska će na EURU igrati u skupini D protiv Engleske, Češke i pobjednika dodatnih kvalifikacija u kojima će igrati Škotska - Izrael i Norveška - Srbija.

Liga nacija bi trebača početi početkom rujna, prvo kolo na rasporedu je od 3. do 5. rujna, a drugo od 6. do 8. rujna. Slijede po dva kola u listopadu (10. i 11. te 13. i 14. listopada) i studenome (14. i 15. te 17. i 18. studenoga).