SLOVACI SE ČUDE BIH "Scene kao na seoskoj utakmici"

Faruk Hadžibegić
EPA

Reprezentacija Slovačke sinoć je bez većih problema u Bratislavi svladala reprezentaciju BiH 2:0 u susretu drugog kola kvalifikacija za EP 2024. Robert Mak (13) i Lukaš Haraslin (40) zabili su za prvu pobjedu Slovaka u ovom kvalifikacijskom ciklusu, a brzo je splasnula euforija u BiH nakon pobjede nad Islandom (3:0) prije tri dana u Zenici.

BiH je odigrala katastrofalnu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme, a nakon susreta je došlo do žestokog verbalnog sukoba dijela navijača BiH i izbornika Faruka Hadžibegića. Kako piše portal SportSport.ba, pojedini navijači tražili su od Hadžibegića da se vrate Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić i da ih pozdrave, a nakon toga došlo je do verbalnog okršaja.

O sukobu navijača BiH i Hadžibegića pisali su i slovački mediji, koji su se čudili tom incidentu te su napisali da se radilo o okršaju koji se može vidjeti samo na seoskim utakmicama. 

''Izbornik BiH se posvađao čak i s navijačima. Vikanje i scene kao na seoskoj utakmici'', prenosi Sport.web.pravda.sk, prenosi Index.