VIDEO  Okršaj navijača i Hadžibegića: 'Majmune, gdje su njih trojica? Dovedi ih..."

Hadžibegić navijači Slovačka

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Bratislavi od Slovaka (2:0) u susretu 2. kola kvalifikacija za Euro sljedeće godine. Izabranici Faruka Hadžibegića nisu mogli parirati kudikamo raspoloženijem suparniku pa su nakon pobjede na startu, kod kuće protiv Islanda, sada upisali poraz čime su njihove ambicije postale bitno uzdrmane.

Nakon samog dvoboja, da nije bilo dobro, priznao je i sam izbornik Hadžibegić na press-konferenciji:

"Nismo postojali u prvom poluvremenu. Kod oba gola radili smo individualne greške, protiv iskusne ekipe, koja je tvrd orah ne samo nama, nego će biti i drugim ekipama. Nešto smo malo odreagirali, ali nije bilo dovoljno. Na ovoj razini ako niste koncentrirani, ovo se dogodi", kazao je pa dodao:

"Kvalifikacije su proces od deset utakmica, svaka od momčadi traži priliku da bude među prve dvije ekipe. Imamo tri boda nakon dvije utakmice. Pokazali smo u Zenici da možemo kako možemo. Brine me koliko možemo izdržati ritam. Fizički nismo mogli izdržati, mislim da je to razlog poraza. Ima se još puno za igrati, možemo danas naučiti dobru lekciju".

Sadržaj se učitava...

Kamere na stadionu zabilježile su i verbalni okršaj izbornika Hadžibegića s dijelom navijača na glavnoj tribini stadiona u Bratislavi. Kako prenose BiH-mediji, navijači su bili nezadovoljni time što ih prije odlaska u svlačionicu iskusni igrači poput Edina Džeke, Rade Krunića i Amera Gojaka nisu došli pozdraviti.

Na snimci koju je objavio portal sportsport.ba može se čuti niz svakojakih uvreda ("puši k**ac, majmune, gdje je Džeko, gdje su Krunić i Gojak, dovedi ih..."). Hadžibegić je isprve sve skupa mirno promatrao, a onda se i upustio u verbalne okršaje s nekima od navijača koji su bili nezadovoljni igrom Zmajeva na terenu od samog početka.