SLIKA GOVORI TISUĆU RIJEČI Premijer liga je Zrinjskom na prvom mjestu, svjestan je toga i glavni čovjek kluba

Danko Šulenta
Privatni album

Nogometaši HŠK Zrinjski poraženi su večeras neočekivano od HŠK Posušje na domaćem terenu u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH.

Presudio je Plemićima Gabrijel Boban, a možemo reći kako je Posušje večeras izlgedalo jako dobro i disciplinirano.

S druge strane, večerašnja, predstava nogometaša Zrinjskog bila je jedna od lošijih u posljednje vrijeme. Umor, posljedice viroze, odlutale misli koje su otišle ka Aston Villi i AZ Alkamaru... Razloga je sigurno više za blijedu predstavu mostarskog prvaka.

Naravno, ne treba raditi dramu nakon jednog poraza, no Europe, ni "ludila srijedom i četvrtkom" neće biti ukoliko se krajnje ozbiljno ne bude i u domaćem prvenstvu. Stoga je za Plemiće svaka iduća prvenstvena utakmica od izuzetne važnosti.

Svjestan je toga i čelni čovjek kluba Danko Šulenta. Slika po završetku govori tisuću riječi. Tribine su se ispraznile, a Šulenta je zamišljeno ostao sjediti sigurno razočaran porazom.

Danko Šulenta

S obzirom na brojna pojačanja, renome koji je Zrinjski stekao posljednjih godina u Europi i koeficijent koji Plemići imaju, ovakve predstave se sigurno više ne smiju ponoviti.

I da. Ne radi se ovdje o bilo kakvom podcjenjivanju Posušja i umanjivanju njihove pobjede koji su odigrali, ponavljamo, odličnu utakmicu, već o pristupu domaćih nogometaša, koji večeras nikako nije bio na razini na koju je mostarska publika navikla. 

I baš kako su nedavno navijači Zrinjskog izvjesili parolu nakon utakmice s Linzom, a koja je glasila: "Europska priča lijepo zvuči, ali Zrinjski i protiv Širokog voli kući", mogla bi se primijeniti i na večerašnju utakmicu s korekcijom: "S istim se žarom igra i protiv Posušja kući.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.