Široki u velikom derbiju na Koševu. Zrinjski gostuje kod fenjeraša

Zrinjski-Sarajevo

U subotu i nedjelju igra se novo 15. kolo Premijer lige BiH u nogometu. Veliki derbi igra se na Koševu gdje Široki gostuje kod Sarajeva. Plemići gostuju kod fenjeraša Zvijezde 09.

Subota:

13,30 FK Velež – FK Sloboda, MOJA TV

13,30 FK Tuzla City – FK Mladost,

13,30 FK Zvijezda – HŠK Zrinjski, ARENASPORT

17,00 FK Sarajevo – NK Široki Brijeg, MOJA TV

Nedjelja:

16,00 FK Borac – FK Radnik, BHT

16,30 FK Željezničar – NK Čelik, MOJA TV


FK Velež – FK Sloboda

Velež je u dobroj seriji i očekuje nastavak niza u subotu na domaćem terenu protiv Slobode. Sloboda stiže u Mostar pokušati iznenaditi Velež, pa nas čeka zanimljiv okršaj u kome su ipak domaći veliki favoriti.

FK Tuzla City – FK Mladost

Tuzla City je u rezultatskoj krizi i momčadi iz Siminog hana pobjeda je pobjeda radi mira u kući. Mladost je pri samom dnu ljestvice i svaki bod je momčadi iz Doboja kod Kaknja itekako važan. Domaći imaju veću kvalitetu, igraju pred svojom publikom i ovaj puta su izraziti favoriti.

FK Zvijezda – HŠK Zrinjski

Na krilima pobjede nad Željezničarom Plemići idu na gostovanje fenjerašu svjesni da im u ovom susretu igra samo pobjeda. Kod domaćina je evidentan napredak u igri nakon smjene trenera i sigurno će teško prodati svoju kožu. Zrinjski je favorit, ali to Plemići moraju dokazati i na terenu.

FK Sarajevo – NK Široki Brijeg

Derbi kola igra se na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Široki Brijeg. Domaćin će tražiti pobjedu koja će ga ostaviti na vrhu ljestvice, a to će otvoriti prostora i za neugodne goste. Sarajevo jeste papirnati favorit, a Široki je itekako sposoban napraviti dobar rezultat.

FK Borac – FK Radnik

S obzirom na trenutnu formu i ovo je jedan od derbija ovoga kola. Borac je u strašnoj seriji i nastojat će i u ovoj utakmici pobijediti, ali će se u susretu pitati i Radnik koji igra sjajno u ovoj sezoni. Bit će to sigurno neizvjesna utakmica u kojoj su moguća sva tri znaka.

FK Željezničar – NK Čelik

Željezničar na Grbavici dočekuje Čelik koji je u rezultatskoj krizi. Domaći će učiniti sve da pobjede kako bi se održali na vrhu ljestvice, a Čelik će pokušati iznenaditi i izvući barem bod s Grbavice.