Široki Brijeg poražen na Tušnju, Tuzla City do važnih bodova u borbi za ostanak

Tuzla City Široki Brijeg Chinedu
Klix

U 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Tuzla City svladali su Široki Brijeg rezultatom 3:1 i tako došli do važnih bodova u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Poveli su domaći u 28. minuti nakon maestralnog pogotka Mehanovića. Kuprešak mu je na centru predao jednu loptu u noge, a Mehanović lukavo vidio da je Tomić izašao sa svojih vrata i pogodio s više od 40 metara.

Nakon toga Široki je mogao do poravnanja. Odlično je pucao Božo Prusina, a lopta se od grede odbila uz gol liniju. Dojma smo da je to bio pogodak, no Petrović i njegovi pomoćnicu su smatrali kako to nije pogodak.

Do poravnanja Široki dolazi u 43. minuti. Pucao je Kuprešak. Lopta se najprije odbila od obranu domaćih, a zatim od vratnicu i ovaj put vidljivo prešla gol liniju.

Na poluvrijeme se tako otišlo rezultatom 1:1.

Do novog vodstva domaći dolaze u nastavku, u 70. minuti. Nakon jednog kontakta u šesnaestercu gostiju pao je Mehanović, a Nukić pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Nukić.

Široki je do kraja utakmice pokušavao doći do poravnanja, ali je u 94. minuti dobio još jednu loptu u svojoj mreži. Pobjedu domaćih potvrdio je Karjašević za konačnih 3:1.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.