Ronaldhino ponovno uhićen zbog pokušaja ulaska u zemlju s krivotvorenim dokumentima

Ronaldinho uhićen
Reuters

Jedan od najboljih nogometaša iz prvog desetljeća 21. stoljeća, Brazilac Ronaldinho u petak je ponovno uhićen zbog lažnih putovnica u glavnom gradu Paragvaja Asuncionu, nakon što je šef istražne paragvajske policije Gilberto Fleitas odredio pritvor.

Ronaldinha i njegova brata u srijedu je paragvajska policija privela zbog toga što su prilikom slijetanja u Asuncion kod njih pronađene krivotvorene putovnice, no potom je ustanovljeno da su bili žrtve prijevare te je tužitelj Federico Delfino predložio da ih se pusti.

Ronaldinho uhićen

Sudac je u petak odbacio taj prijedlog te je glavni istražitelj paragvajske policije Gilberto Freitas odredio pritvor za Ronaldinha i njegova brata i menadžera Roberta.

Ronaldinho je pozvan u Paragvaj da bi promovirao knjigu "Genijalac života", te da bi sudjelovao u jednoj dobrotvornoj priredbi.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinhu putovnicu u studenome 2018. jer nije platio kaznu od 2,5 milijuna dolara zbog uzrokovanja ekološke štete tijekom gradnje na jednom posjedu u Porto Alegreu.