Ronaldhino ponovno uhićen zbog pokušaja ulaska u zemlju s krivotvorenim dokumentima

Ronaldhino ponovno uhićen zbog pokušaja ulaska u zemlju s krivotvorenim dokumentima
Reuters

Jedan od najboljih nogometaša iz prvog desetljeća 21. stoljeća, Brazilac Ronaldinho u petak je ponovno uhićen zbog lažnih putovnica u glavnom gradu Paragvaja Asuncionu, nakon što je šef istražne paragvajske policije Gilberto Fleitas odredio pritvor.

Ronaldinha i njegova brata u srijedu je paragvajska policija privela zbog toga što su prilikom slijetanja u Asuncion kod njih pronađene krivotvorene putovnice, no potom je ustanovljeno da su bili žrtve prijevare te je tužitelj Federico Delfino predložio da ih se pusti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je u petak odbacio taj prijedlog te je glavni istražitelj paragvajske policije Gilberto Freitas odredio pritvor za Ronaldinha i njegova brata i menadžera Roberta.

Ronaldinho je pozvan u Paragvaj da bi promovirao knjigu "Genijalac života", te da bi sudjelovao u jednoj dobrotvornoj priredbi.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinhu putovnicu u studenome 2018. jer nije platio kaznu od 2,5 milijuna dolara zbog uzrokovanja ekološke štete tijekom gradnje na jednom posjedu u Porto Alegreu.