RENDULIĆ "Ne idemo na izlet"; ZLOMISLIĆ "Nadam se da će se obistiniti riječi Luke Juričića"

Damir Zlomislić
HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski jutros su otputovali u Armeniju gdje ih u okviru prvog pretkola Lige prvaka očekuje susret protiv armenskog prvaka Urarte. Uoči polaska u Armeniju svoja očekivanja iznijeli su trener Plemića Krunoslav Rendulić ze Damir Zlomislić.

"Naša očekivanja, bez obzira gdje igramo i s kim igramo su najviša. Jasno je da ne idemo na izlet. Isto tako svjesni smo da je to tek prvo poluvrijeme, imamo još jednu utakmicu doma i nećemo ići grlom u jagode. Postavit ćemo se na način da nas zanima pobjeda", istaknuo je Rendulić.

Protivnik je dobro analiziran.

"Urarta ima svoju računicu. To je momčad koja je dobra, koja teži igri i nadigravanju te ima veliki napadački potencijal. Ne očekuje nas niti malo lagan zadatak, ali mi smo spremni odgovoriti izazovu na najbolji mogući način.

"To je ekipa koja igra odn vratara, ne gubi glavu, napadački je orijentirana i uvijek igra za pogodak više. Ni jednom protivniku koji igra protiv njih nije lako, pogotovo na domaćem terenu. No, mi smo spremni i uvjeren sam da ćemo napraviti dobar rezultat", kaže trener Zrinjskog.

Dva važna igrača su ozlijeđena.

"Nemamo Ivana Jukića već neko vrijeme, Slobodana Jakovljevića koji ima problema i njih dvojica sigurno neće biti spremni za prvo kolo. Ostali su spremni. Nadam se da će njihov oporavak teći onako kako je planirano i da ćemo ih imati za drugo kolo."

Kada je u pitanju početni sastav Rendulić je istaknuo.

"Još uvijek je rano. Većinu momčadi znam, ali dvojimo oko još jedne pozicije, tako da ćemo to riješiti u tijeku današnjeg i sutrašnjeg dana".

Za njega je ovo prvi europski ispit u ulozi glavnog trenera.

"Kao prvog trenera da, ali sudjelovao sam u Ligi prvaka Azije kao asistent, tako da otprilike poznajem taj ambijent. Ovo je prva utakmica kao samostalnog trenera u Europi. Nadam se da će započeti dobro".

Na pitanje koliko je putovanje otegotna okolnost Rendulić je rekao.

"Sigurno da nije idealno kada putuješ, ali i njima će biti isto tako kada budu dolazili kod nas, tako da smo tu u egalu", rekao je Rendulić.

Nogometaš HŠK Zrinjski Damir Zlomislić kaže kako on i njegovi suigrači željno iščekuju da lopta konačno krene s centra.

"Raspoloženje je dobro. Prošle su pripreme i svi jedva čekamo utakmice. Imamo malo problema s nekoliko ozljeda, ali tu smo ostali da ih zamijenimo. Jedva čekamo utakmicu i radujemo se sljedećem protivniku u Europi".

Urarta je analizirana, a Zlomislić je za savjete zvao bivšeg suigrača.

"Radili smo analizu. Vidi se da je to jedna ozbiljna ekipa, da oni nisu slučajno bili prvaci ispred Pyunika koji je igrao europska natjecanja, tako da nas čeka zahtjevna utakmica. Odmah smo se svi javili Luki Juričiću. On je moj bivši suigrač. On kaže da mi imamo dobre šanse, ali da su oni jako dobra ekipa. Nadam se da će se njegove riječi obistiniti i da ćemo proći".

Na put su krenuli i Ultrasi.

"Svaka im čast, prate nas gdje god igramo. Bili su i u Kazahstanu, a Armenija je malo bliže. Hvala im na tome, nadam se da ćemo im se odužiti što boljim igrama".

Na pitanje je li prednost što se uzvrat igra u Mostaru Zlomislić je rekao.

"Vidjet ćemo, ja se nadam da će biti prednost. Činjenica je da su nam nepoznanica i oni i općenito ta liga. No, hvala Bogu imaju video analize i možemo se dobro pripremiti. Nadam se da ćemo biti dovoljno inteligentni i pametni i da ćemo što bolje iskoristiti njihove nedostatke i ostvarimo rezultat za prolaz".

Utakmica 1. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka između FC Urartu i HŠK Zrinjski igra se u utorak (11. srpnja) od 17 sati na stadionu FC Urartu uz izravan prijenos u programu Arena Sport TV. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.