LUKA JURIČIĆ IZ ARMENIJE "Za Zrinjski je ovo prolazan protivnik, a opasnost su mu zadnji vezni i bivši igrač Arsenala"

Luka Juričić
Hercegovina.info

U prvom pretkolu Lige prvaka nogometaši HŠK Zrinjski za protivnika će imati armenski Urartu. Voljom ždrijeba prvu utakmicu Plemići će igrati u Armeniji 11./12. srpnja, dok je uzvrat u Mostaru na rasporedu sedam dana kasnije.

Jedan od naših nogometaša koji dobro poznaje momčad iz Armenije je Luka Juričić koji igra za tamošnji Pyunik. On ističe kako je Zrinjski u ovom dvoboju izraziti favorit.

"Ždrijeb je jako dobrat za Zrinjski i protivnik je prolazan. Urarta je u prošloj sezoni iskoristila činjenicu da smo mi igrali grupnu fazu u Europi te su se odvojili. Na polusezoni smo imali zaostatak od 13 bodova i na kraju ih nismo uspjeli "uhvatiti" te su osvojili naslov. Jako dobro poznajem obje ekipe i po meni bi Zrinjski trebao proći u drugo pretkolo. Neće biti lagano, ali prednost dajem Zrinjskom",  kaže Juričić za Hercegovina.info.

On ističe i koja je jača strana armenske momčadi.

"Ukoliko se zatvore znaju biti iznimno neugodni, no ako se krenu nadigravati mislim da Zrinjski neće imati problema. Urarta nema preveliku individualnu kvalitetu. Opasnost je igrač koji je na poziciji zadnjeg veznog Iwu. On je sada dobio armensko državljanstvo i igra za Armeniju. Također tu je Aras koji iza sebe ima dobru karijeru iako je već u godinama. Igrao je u Ajaxu, Besiktasu, Rayo Vallecanu, Sheriffu, Spartaku iz Moskve i još nekoliko klubova. U napadu će opasnost biti Yaya Sonogo kojeg se svi sjećaju iz Arsenala. Iako je bio ozlijeđen, vrlo je nezgodan i odskače od lige", kaže Juričić.

Plemići su ističe dugo zajedno i igraju bolji nogomet. 

"U Zrinjskom su ostali gotovo svi na okupu. Kostur ekipe je tu, nije bilo velikih promjena. Zrinjski igra dosta moderniji nogomet i mislim da će na kraju slaviti i proći u drugo pretkolo Lige prvaka", zaključio je Juričić u razgovoru iz Armenije.

Podsjetimo, ukoliko Zrinjski prođe Urartu, Plemići će automatski osigurati najmanje play-off Konferencijske lige jer bi u slučaju ispadanja iz Lige prvaka natjecanje nastavili u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.