FOTO/VIDEO  REMI U ČITLUKU Osim: Bolje da nije bilo više gledatelja; Dudić: Očekujem napadača do odlaska u Tursku

Željezničar Velež
Hercegovina.info

Prijateljski susret u sklopu priprema za proljetni dio sezone Premijer lige BiH danas su na stadionu Bare u Čitluku odigrali sarajevski Željezničar i FK Velež.

Po lijepom vremenu i dobrom travnjaku stadiona HNK Brotnjo susret je završio bez pogodaka. Bila je to utakmica u kojoj je Velež imao nešto više od igre te je u nekoliko navrata zaprijetio udarcima iz daljine preko Ćosića i Radovca, ali je sve ostalo na tome. Nije bilo pretjerane ideje u igri, a trener Željezničara Amar Osim na kraju susreta je rekao kako je dobro da nije bilo više gledatelja.

Željezničar Velež

"Jako lijepo vrijeme i jako negledljiva utakmica. No, činjenica je da se i mi i Velež čuvamo za nastavak sezone i ostatak priprema. Mi smo proteklih dana trenirali u blatu do koljena, a danas smo imali prigodu odigrati na normalnom terenu. Noge su teške, ali moram reći kako je Velež svježiji od nas. I oni su se čuvali jer prekosutra idu na put u Tursku, pa se nitko nije želio previše izlagati, ali ni izgubiti. Rezultat je u skladu s načinom na koje su obje ekipe igrale. Sreća što nije bilo više gledatelja jer nisu imali što vidjeti", rekao je Osim.

Utakmicu je s obližnje prometnice pratila i skupina navijača Veleža koji su upalili i jednu bengalku.

Na pohvale novinara za Jasmina Čelikovića koji je stigao u Željezničar iz Rijeke Osim je rekao.

"Jako zanimljiv igrač. Ovo su sada prijateljske utakmice, a vidjet ćemo što će biti kada počne prvenstvo. Mi se nadamo da ćemo imati koristi od njega."

S druge strane Feđa Dudić bio je nešto zadovoljniji.

Željezničar Velež

"Mislim da smo dobro stajali na terenu. Jednostavno nismo protivniku dozvolili velike prilike i imali smo inicijativu i posjed lopte, a to je pogotovo bilo izraženo u prvom poluvremenu. Nismo ipak uspjeli napraviti nešto više iz toga. No, za drugi tjedan priprema je bila dosta dobra trka i taktički dio i mislim da možemo biti zadovoljni većim djelom utakmice kako je ekipa reagirala danas."

Nakon odlaska Mulića Velež ima poteškoća i u napadu.

"Danas i nismo imali nekih pretjeranih prilika da bi mogli reći da je realizacija problem, danas je bio problem i kreiranja prilika do šesnaest metara. No, evidentno je da dvije utakmice nismo postigli pogodak i vidi se nedostatak pravog napadača. Ja ga očekujem do odlaska u Tursku, ali i još jednog igrača na stoperskoj poziciji."

Željezničar Velež

Nogometaži Željezničara nakon utakmice krenuli su za Sarajevo gdje će ostati do petka kada se opet vraćaju u Međugorje gdje će ostati devet dana. S druge strane Velež prekosutra odlazi na pripreme u Tursku, točnije u Antalyi.

Valja reći i kako je prvo poluvrijeme uz teren utakmicu pratio i trener Zrinjskog Sergej Jakirović, koji je u poluvremenu otišao na trening koji je Plemićima u Međugorju danas bio zakazan u 15 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.