REAKCIJE NA ŽDRIJEB Todoroviću "leže" slovenske ekipe, šanse su podjednake

Teo Krešić
hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog u 2. pretkolu Europa lige "na noge" će Olimpiji u Ljubljanu. Plemiće ždrijeb i nije baš pomazio, budući da su dobili najjačeg od tri protivnika iz bubnja. No, pomoćni trener HŠK Zrinjski, Teo Krešić, kako su šanse u ovom susretu jednake.

"Dobili smo najtežeg i najzvučnijeg protivnika od tri moguća. Po meni su šanse podjednake. Njihova prednost je domaći teren. Nešto smo informacija prikupili o Olimpiji u ovom kratkom razdoblju, no, sada imamo dva tjedna da se dobro pripremimo i skautiramo ih. Doživjeli su dosta promjena u ekipi i otišlo im je nekoliko nositelja igre."

Rekao nam je Krešić i koga najviče cijeni u slovenskoj momčadi.

"Izdvojio bi Antu Vukušića, on je najbolji strijelac lige. Došao im je ofenzivni vezni, odnosno napadač Dražen Bagarić iz Širokog Brijega koji je jako dobar igrač. Tu tu su još kapetan Samardžić te Jakov Blagaić iz Hajduka. Olimpija se još traži i slaže, tako da tu vidimo neku našu šansu."

Neke utakmice Zrinjskog koje su Plemići odigrali u Europi proteklih godina Krešić vidi kao dobar temelj za Olimpiju.

"Imamo pet igrača koji su igrali protiv Maribora dva puta u Ligi prvaka. Nije Olimpija, ali je iskustvo granja sa Slovencima. Tu su Stojkić, Jakovljević, Todorović, Bilbija i Filipović. Ognjen je čak dva puta i bio strijelac. Očito je da mu leže slovenske ekipe. Te će nam te utakmice dosta dobro koristiti u pripremi."

No, ipak Krešić ističe kako je Zrinjski ne smije misliti na Olimpiju prije vremena.

"Nadamo se da ćemo dobro iskoristiti ovih četrnaest dana. Imamo utakmicu protiv Mladosti koja nam je iznimno važna uoči Olimpije. To će nam biti generalka za Ljubljanu, a moramo osvojiti tri boda jer malo zaostajemo u prvenstvu", rekao je Teo Krešić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.