RADELJIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Veselim se što ću istrčati pod Bijelim Brijegom, 'Ultrasi' će sigurno napraviti sjajan ambijent"

Stjepan Radeljić,Sheriff,Stadion HŠK Zrinjski
SRL/Alamy

Stjepan Radeljić prve nogometne korake napravio je u Vitezu. Omladinsku školu prošao je u mostarskom Zrinjskom, igrao za Široki Brijeg, drugu momčad Stuttgarta i Osijeka, da bi u veljači 2021. potpisao za Sheriff iz Tiraspola čiji je neizostavni član i gdje pruža odlične partije. Sheriff će u prvom pretkolu Lige prvaka biti protivnik kluba u kojem je Radeljić stjecao svoju nogometnu afirmaciju. 

Stjepan Radeljić,Sheriff,Stadion HŠK Zrinjski

Radeljić iz juniorskih dana u HŠK Zrinjski

"Bilo mi je jako drago što smo izvukli Zrinjski. Također veselim se što ću istrčati pod Bijelim Brijegom, tako da sam bio zadovoljan nakon ždrijeba. S druge strane i ja, ali i svi u klubu znamo da nas čeka jako težak posao. Krenule su pripreme za utakmicu", kaže Radeljić za Hercegovina.info.

Na klupu Sheriffa stigao je i hrvatski stručnjak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Novi trener Stjepan Tomas nam je stigao prije dva dana i krenuli smo s radom. Trener Vernidub je napravio veliki posao, no on je otišao u Ukrajinu. Sve se dogodilo u jednom danu. No, nemamo mi igrači tu puno što reći. Naš je posao da treniramo i igramo. Trener Tomas je veliki znalac i vidi se da zna posao. Lijepo je dočekan ovdje i svi se skupa nadamo da će on nastaviti ondje gdje je Vernidub stao", kaže nam Radeljić.

Momčad je doživjela dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu.

"Većina ekipe koja je započela ljetne pripreme je otišla. Klub se uistinu trudi i pokušava dovesti adekvatne zamjene. Napustio nas je i Thill.

Stjepan Radeljić,Sheriff,Stadion HŠK Zrinjski

No, ima tu jako dobrih igrača, ekipa se sastavlja i mislim da će sve biti na kraju dobro. Činjenica je da je ekipa nova, trener također, a vremena za uigravanje je malo", ističe.

Mostarci su tu u prednosti.

"Zrinjski je ostao na okupu, dobra su ekipa i prava klapa. Osobno sam pratio prošlu sezonu i sve znam o Zrinjskom, a kako i igra. Moji suigrači malo manje, ali trener Tomas također odlično poznaje Zrinjski. Krećemo s videoanalizama i od idućeg tjedna idemo s maksimalnim pripremama za tu utakmicu u Mostaru".

U razgovoru za Hercegovina.info prije nekoliko dana, Mateo Sušić bivši nogometaš Sheriffa, ali i Zrinjskog nam je rekao kako je Sherif favorit, ali da je prvi susret u Mostaru od velike važnosti.

"Slažem se. Dosta će odlučivati ta utakmica u Mostaru. Možda mi i jesmo mali favoriti s obzirom na to što smo napravili prošle sezone, ali svjesni smo svi u klubu da nije niti malo lagan posao pred nama. Zrinjski je furiozno prošao kroz prošlu sezonu i bili su duplo bolji od svih ekipa u BiH. Razlog tomu je najviše taj što su igrali momčadski i na čelu s dobrim trenerom i kvalitetnim igračima, dobro posloženim su ostvarili uspjeh.

Očekuje i sjajan ambijent pod Bijelim Brijegom.

Stjepan Radeljić,Sheriff,Stadion HŠK Zrinjski

"Sigurno je da će stadion biti pun, da će atmosfera biti odlična. Znam kakvi su 'Ultrasi' i sigurno Zrinjskom biti dvanaesti igrač i velika podrška u toj utakmici".

Radeljić ne isključuje ni svoj odlazak iz Sheriffa.

"Svaki prijelazni rok postoje šanse za odlaskom tako da to ne isključujem i sada. Imam ugovor na još godinu i pol dana sa Sheriffom i njihov sam igrač. No, ako bi se pojavila neka dobra opcija za klub i za mene da bi se mogli brzo dogovoriti", zaključio je Stjepan Radeljić u razgovoru iz Moldavije za Hercegovina.info.

Prva utakmica između Zrinjskog i Sheriffa igra se 6. srpnja u Mostaru na stadionu 'HŠK Zrinjski' s početkom u 20 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.