DOZNAJEMO Škripare nisu napali Ultrasi

Škripari
Škripari

Mostarski 'Ultrasi' nisu napali navijače Širokog Brijega 'Škripare' kako je to objavljeno u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije doznaje Hercegovina.info iz izvora bliskih navijačima Širokog Brijega.

Kako doznajemo, navijači sumnjaju da je sve politički odrađeno budući da su izneseni svi netočni navodi i ističu da su na očevidu bili policajci bošnjačke nacionalnosti.

Škripari su među napadačima prepoznali pripadnike druge navijačke grupe, ali prema navijačkom kodeksu 'cinkanje' nikada nije opcija.

Unatoč velikom rivalstvu Širokog Brijega i Zrinjskog, posljednjih godina među navijačima ova dva kluba vladaju fer navijanje i korektni odnosi.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije nemaju nikakve novije informacije od one koja je objavljena u MUP-ovom biltenu, a ta je da su Škripare napali Ultrasi. To je za hercegovina.info potvrdio i Ljudevit Marić, koji je kazao da je u biltenu dopis Operativnog centra koji je poslan nakon nemilih scena.

Što je MUP objavio u biltenu?

"29.11.2023.godine oko 19,50 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških osoba tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije  te zatekli 8 navijača tzv „Škripari“ iz Širokog Brijega  koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 30 do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga napali. Tom prigodom oštećena su tri vozila , ozlijeđenih nije bilo a napadači nisu zatečeni na licu mjesta. Izvršen je očevid te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja", stoji još uvijek u priopćenju za javnost.

Podsjetimo, najvatreniji navijači Širokog Brijega vraćali su se s kupa utakmice Sutjeska Foča - Široki Brijeg, a u poslijepodnevnim satima ih je napala grupa muških osoba, a u tučnjavi su se koristile i baklje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.