PREMA DOKUMENTU ZA NJEGA NEMA MJESTA Odlazi legendarni napadač iz Tomislavgrada, jedan od najboljih strijelaca HNL-a

Livaja Krstanović
Vojko Bašić/CROPIX

U sjeni najave odlaska trenera i sportskog direktora Slaven Belupa Zorana Zekića ostala je sportska strategija koju je nedavno usvojila uprava kluba predvođena predsjednikom Robertom Markulinom. U sklopu želje za razvojem igrača kroz napadački nogomet koja je opisana u tom dokumentu, može se očekivati pomlađivanje igračkog kadra već na ljeto.

Naravno, u ovom trenutku još uvijek nije poznato tko će sve na kraju sezone napustiti koprivničku svlačionicu. Dosta toga ovisit će i o izlaznim transferima, ako ih bude, a u toj priči bi glavni junaci trebali biti Arbër Hoxha i(li) Ante Crnac. Zekić kao sportski direktor zasad u tom smislu nije napravio previše, praktički jedini prihod kojeg je klub ostvario od njegova preuzimanja te funkcije bila je naknada od 150.000 eura za posudbu Mihaila Caimacova u moskovski Torpedo.

Izvjesno je da će Torpedo napustiti najviši rang ruskog nogometa, stoga neće imati ni obvezu otkupa ugovora 24-godišnjeg moldavskog veznjaka. Kako Caimacov ima ugovor u Koprivnici do 2025. godine, a u Rusiji se ove sezone nije naigrao (tek tri prvenstvena nastupa u početnoj postavi), jasno je da će Slaven opet malo pojačati kreaciju u svom veznom redu.

Niz je igrača kojima ovog ljeta istječe ugovorna obveza s Farmaceutima. Među njima je u 40-godišnji Ivan Krstanović, legendarni napadač koji je u ponedjeljak protiv Rijeke postigao svoj 123. pogodak u HNL-u. Bio mu je to peti gol ove sezone, i to drugi iz igre, dok je preostala tri postigao s bijele točke. Uz to je imao i tri asistencije, a ovog je proljeća većinom ulazio s klupe, javljaju Sportske novosti.

Međutim, prilično je jasno da u sklopu nove klupske strategije za legendarnog Krstanovića više neće biti mjesta. On je klubu dao puno, no pokušat će Farmaceuti afirmirati nekog mlađeg napadača na kojem bi naposljetku mogli ostvariti i određenu zaradu, kao što to uostalom čini i većina klubova iz HNL-a. Jedan od kandidata za takav scenarij je i junior Uroš Mrdaković koji se koprivničkom klubu priključio iz Čukaričkog u siječnju ove godine, a trener Marijo Dodik, i sam bivši napadač, za njega ima veoma pohvalne riječi.

U ovom je trenutku prilično nezahvalno spekulirati o sudbinama ostalih igrača, kako onih kojima istječu ugovori, tako i onih koji su i dalje ugovorno vezani, jer zna se da se svaka obveza može i raskinuti. No, jedan od onih oko čijeg produljenja ne bi trebalo biti nikakve dvojbe svakako je Tomislav Božić, 35-godišnji stoper i kapetan koji se odlično snašao u Koprivnici te ima poseban odnos prema klubu. A to se uvijek posebno cijeni, pogotovo s obzirom na vrlo dobre partije koje pruža na terenu...