Prekinuta Hrvatska nogometna liga

Maksimir
PIXSELL

Hrvatski nogometni savez danas je donio odluku da se prekidaju sva nogometna natjecanja do kraja ožujka, točnije do 31.03.2020. godine.

"Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj - muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa te utakmica mladeži, seniora i veterana - do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni", stoji u priopćenju na službenim stranicama HNS-a.