PREDSJEDNIK SLOBODE RASPUSTIO KLUB "Pola radne zajednice ima problem s alkoholom, treneri bježe po parkinzima"

Šećerbegović Sloboda Tuzla
Tuzlanski.ba

Nakon ispadanja Slobode iz Premijer lige Bosne i Hercegovine oglasio se predsjednik kluba Elmir Šećerbegović. On je odlučio rasputiti klub, a iznio je šokantne detalje. 

“Želim se ovim putem javno ispričati navijačima i simpatizerima FK Sloboda za rezultatski fijasko koji smo doživjeli u ovoj sezoni. Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati s jednog na drugog. Igrači će reći da financijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uvjete za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali s dovoljno velikim proračunom, dok će ostali slegnuti ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe. 

Međutim, ovom prilikom želim im pomoći i poručiti da ja kao predsjednik neću tražiti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno. Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se tjednima, da pola radne zajednice ima problema s alkoholom, da se rade eksperimenti s igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentiranja klupskih objava na društvenim mrežama", naveo je Šećerbegović te dodao: 

"Zbog svega navedenog moram snositi odgovornost, pogotovo kada sam već prije godinu i šest mjeseci primijetio te pojave, a ostao sam i dalje dio te priče.Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom posljednjem kolu Premijer lige BiH (tko imalo prati nogomet neka pregleda snimke), a pogotovo ne u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje posljednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe. 

Na kraju, navijačima koji su u posljednjim kolima i pored svog razočarenja pokazali svoju ljubav prema klubu, puno hvala".

"Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju. Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora", zaključio je.