POSUŠJE KRENULO S PRIPREMAMA "Vjerujemo da ćemo ostati u Premijer ligi BiH"

hšk posušje, pripreme, Hercegovina, Trebinje, nogomet
HŠK Posušje

HŠK Posušje krenulo je s pripremama za nastavak nogometne sezone, a trener Stipe Balajić kazao je na  prozivci kako je zadovoljan što je klub uspio zadržati igrače na okupu.

"Pripreme počinjemo u jako dobrom raspoloženju i zadovoljan sam što smo uspjeli zadržati igrače koji su nam se kasnije tijekom jeseni priključili kao što su Milanović i Ramović. Očekujemo dolazak još nekih pojačanja u našu momčad i upravo smo u pregovorima s nekoliko igrača", kazao je Balajić.

Trener Posušja naglasio je kako je dobro da je igrački kadar potpun i zdrav za početak zimskih priprema.

"Jako sam sretan što nemamo ozlijeđenih igrača i svi su spremni. Bilo je nekoliko igrača koji su u posljednje vrijeme bili bolesni, ali sada je sve u redu s njima", rekao je za Fenu.

U prvom dijelu priprema Posušje je dogovorilo dvije prijateljske utakmice na svom stadionu, a protivnici su hrvatski niželigaši Kamena iz Podbablja (22. siječnja) i Croatia iz Zmijavaca (26. siječnja), te gostovanje u Zadru (29. siječnja) kod istoimenog domaćina.

"Nakon toga idemo u Trebinje u kamp koji ima zaista dobre uvjete, te ćemo odigrati utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici i dvije utakmice u Trebinju protiv Bokelja i Leotara", kazao je Balajić.

Gostovanje u Podgorici zakazano je za 6. veljače, a sljedeće dvije pripremne utakmice za 9. i 12. veljače.

Po povratku iz Trebinja u planu su utakmice protiv Krupe u Međugorju (15. veljače) i protiv Tuzla Cityja (16. veljače) na Mokrom Docu.

Momčad Posušja 19. veljače imat će generalku protiv Veleža na stadionu Mokri dolac.

Balajić se dotaknuo i promjena u stručnom stožeru koje su, po njegovim riječima, uslijedile zbog licenci.

"Dosadašnji pomoćni treneri Slišković i Ramljak priključeni su omladinskom pogonu, a na njihovo mjesto doći će Zoran Granić i dojučerašnji igrač naše momčadi Dario Stipić, koji je zbog učestalih ozljeda koje su ga mučile odlučio prekinuti igračku karijeru i krenuti u trenerski posao", pojasnio je Balajić.

Osvrnuo se i na izazove koji očekuju Posušje u nastavku sezone u kojem će njegova momčad pokušati izboriti ostanak u Premijer ligi BiH.

"Nadamo se da nećemo imati nikakvih problema do kraja ovih priprema i da ćemo nastavak sezone dočekati potpuno spremni. U prvoj utakmici u nastavku sezone protivnik nam je Radnik i to je jedan od naših izravnih konkurenata za ostanak u Premijer ligi, a utakmica je jednako važna za obje momčadi i želimo se pripremiti što bolje kako bismo uzeli bodove", kazao je Balajić, naglasivši kako vjeruje da momčadi Posušja može izboriti ostanak u Premijer ligi BiH.