VIDEO  Počeli radovi na stadionu "Rođeni"

Stadion Rođeni gradnja
Sportsport.ba

Velež polako, ali sigurno ostvaruje zacrtano - dobivanje modernog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica. Danas je i službeno počela izgradnja južne tribine na stadionu Rođeni, piše portal Sportsport.ba.
Iako se na dolazak bagera čekalo duže od očekivanog, radovi su konačno počeli i to je ono što je veseli navijače ekipe iz Vrapčića.

Južna tribina zaokružuje priču

Proteklih godina na areni Rođeni je urađeno mnogo posla. Natkrivena je zapadna tribina, postavljene su nove stolice na sjevernoj, dok je izgrađena i istočna tribina namijenjena za Red Army.

Pored toga postavljeni su i reflektori, stigao je i novih hibridni teren koji slovi za jedan od najboljih u Premijer ligi BiH, dok je i otvoren kafić u sklopu stadiona koji klubu donosi određenu zaradu.

Sadržaj se učitava...

Novi, a možda i najvažniji korak ka modernizaciji je počeo danas. Krenuli su radovi sa izgradnjom južne tribine što je jedan od preduvjeta za dobivanje UEFA-ine kategorije 4.

Danas su stigli kamion i bageri. U sljedećem razdoblju radit će se na postavljanju ograde za gradilište poslije čega bi radovi trebali krenuti punom parom.

Milijun i pol maraka vrijednosti i šest mjeseci za završetak radova

Projekt izgradnje moderne tribine sa nizom popratnih objekata će koštati oko milijun i pol KM, a radovi na izgradnji tribine bi trebali trajati šest mjeseci.

"Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i pet stotina tisuća KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena financijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi."

"Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju", rekao je nedavno predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

Plan je da svlačionice za igrače, suce kao i ostalo tehničko osoblje budu prebačene sa zapadne na južnu tribinu. Osim toga i sektor sa gostujućim navijačima bi trebao biti na novoizgrađenoj tribini.

Velež je do sada europske utakmice igrao na stadionu Grbavica, a nakon što bude izgrađena nova tribina to više ne bi trebao biti slučaj. Naravno, pred Rođenim je cilj prije svega izboriti izlazak na euroscenu.