PANTIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Dobro se oporavljam od operacije, a pandemija će uvelike promijeniti futsal

Kristijan Pantić
FC Mostar Stari Grad

Kristijan Pantić igrač FC Mostar Stari Grad dobro se oporavlja od operacije koljena. Igrač koji je deset godina proveo u Brotnju iz Čitluka, na početku sezone u aktualnog prvaka je stigao kao veliko pojačanje, no ozljeda ga je spriječila da pomogne svojoj momčadi. 

Upisao je tek jedan nastup u susretu protiv Seljaka s vrlo malom minutažom.

Kaže Pantić kako se dobro oporavlja.

"Bogu hvala oporavak ide svojim tijekom, po planu i programu kojeg koristim. Za sada nema tegoba, koljeno se dobro ponaša i ulazim polako u posljednju fazu oporavka kada bih trebao započeti sa svim onim vježbama i kretnjama karakterističnim za futsal", govori Pantić.

Koliko se kvalitetno može trenirati u ovim okolnostima?

"Karantena i ova situacija s koronavirusom je usporila sve djelatnosti pa tako i sport i sam trening. No, mogu reći da sam imao sreću da imam privatnu teretanu u koju rado idem i održavam fizičku spremu, kao i vježbe za oporavak od ozljede. Kada to vremenski uvjeti dozvoljavaju, rado vozim bicikl i idem trčati.

Hoćeš li uspjeti istrčati na parket u ovoj sezoni?

"Ja se iskreno nadam da hoću, i sve svoje napore i treninge usmjeravam u to pravcu. Ali zbog ove situacije s pandemijom, kao što možemo vidjeti, dosta nogometnih saveza drugih zemalja proglašavaju kraj natjecateljske sezone zbog naredbi nacionalnih kriznih stožera u vezi same pandemije i mogućeg ponovnog širenja zaraze. Ostaje nam za vidjeti kakvu će odluku naš nogometni savez donijeti.

Cijelu karijeru Pantić je igrao u Brotnju iz Čitluka, a u Mostar Stari Grad je stigao kao veliko pojačanje. No, nije uspio pošteno ni zaigrati za novu momčad.

"Mislim da sam upisao jedan službeni premijerligaški nastup za Mostar SG, i to u prvom dijelu sezone na domaćem parketu MNK Seljak Livno. Doduše, ozljeda je bila aktualna pa nisam dugo bio na parketu. Ukoliko se prvenstvo ne nastavi može se reći da sam za sada cijelu svoju futsal karijeru konstantno igrao za MNK Brotnjo.

Može li Mostar Stari Grad do obrane naslova prvaka?

"Mislim da imamo kvalitetu i momčad koja može do naslova prvaka države s obzirom na to da su ostala još tri kola regularnog dijela sezone, pa zatim doigravanje. Iako ponavljam, sada su sve oči uprte u NSBIH i njihovu konačnu odluku o nastavku prvenstva."

Tko su najveći konkurenti na tom putu?

"Svakako da je trenutno prvoplasirana momčad Salinesa iz Tuzle najveći konkurent. Zatim slijede Centar i Brotnjo. Bit će uistinu zanimljivo gledati nastavak prvenstva."

Čelni čovjek Mostar Stari Grad Mirsad Fazlinović kaže kako nakon ove krize s pandemijom više ni futsal neće biti isti.

"Mišljenja sam da ta teorija ima svoje temelje. Ako pogledamo koliko je samo ova pandemija unazadila gospodarstvo i gospodarstvenike naše države,  a znamo da su mnogi futsal klubovi u direktnoj vezi i ovise od ljudi čije su tvrtke sponzori i izdvajaju velika financijska sredstva za klubove, onda možemo zaključiti da će se sve to odraziti i na futsal u cijelosti. Manja financijska moć klubova za dovođenje zvučnih imena i pojačanja sa strane, rezultirat će u oslanjanju na domaće igrače i kapacitete iz vlastitih pogona mlađih kategorija. Smatram da je to u jednu ruku i ispravno jer će se onda domaći igrači više truditi i uspjeti nametnuti kao dobra rješenja", kazao je u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.