OSUMNJIČENE TRI OSOBE Kriminalistička policija upala u FK Sloboda

Tušanj
Emin Ribić/ FK Sloboda

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije, prema nalogu Županijskog tužiteljstva TŽ, u prethodnom razdoblju izuzeli su opsežnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcioniranje i poslovanje FK Sloboda Tuzla u razdoblju od nekoliko godina.

"Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TŽ je Tužiteljstvu Tuzlanske županije dostavio dva izvješća protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosti vezane za djelovanje u klubu", rekao je Feni glasnogovornik Županijskog tužiteljstva TŽ Admir Arnautović.

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja o izuzimanju dokumentacije iz prostorija FK Slobode u Županijskom tužiteljstvu TŽ nisu u mogućnosti saopćiti.

Fudbalski klub Sloboda, podsjećanja radi, u nedjelju je ponovo ispao u Ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za uposlenike, te je svoj mandat stavio na raspolaganju Skupštini tog kluba. 

Podsjetimo, Sloboda je ove sezone ispala iz Premijer lige BiH. Predsjednik je raspustio cijeli klub, a svoj mandat stavio na raspolaganje.