OSIM RAZBJESNIO KONJIČANE Oštra reakcija iz FK Igman na izjavu da su klub bez tradicije

Amar Osim

U Nogometnom klubu Igman iz Konjica sa nevjericom su dočekali riječi nekadašnjeg stratega Željezničara. Amar Osim nazvao FK Igman "klubom bez tradicije", Konjičani ekspresno reagirali priopćenjem.

Gostujući na jednom podcastu, nekadašnji trener Željezničara Amar Osim pričao je o klubovima sa kojima se njegov "Željo" bori za opstanak u Premijer ligi BiH, te je potom FK Igman iz Konjica nazvao "klubom bez tradicije".

Konjičanima se to nikako nije svidjelo, pa su ekspresno uzvarili Osimu i oglasili se priopćenjem.

"Gostujući na nekom od medija, gospodin Amar Osim je lakomisleno, a iskreno se nadamo ne i zlonamjerno izjavio da naš klub 'nikakvu tradiciju nema'.

Na zahtjev mnogobrojnih simpatizera, upoznat ćemo ga sa osnovnim činjenicama. Godine 2020. izdana je knjiga '100 godina nogometa u Konjicu', u kojoj je argumentirano uz mnogobrojne fotografije, opisan put našeg kluba kroz čitavo jedno stoljeće.

Vrijednost knjige je još vijeća, uzimajući u obzir da je u posljednjoj agresiji naš stadion izgorio a sa njim nažalost i gotovo cijela arhiva. Zahvaljujući Konjičanima koji su ujedinili sredstva, znanje, ugled, bez neke velike kuknjave, stadion je obnovljen i izgleda ljepši nego ikad, a tek smo počeli. Za ovaj period dres FK Igman nosilo je tisuće zlatnih momaka, najviše smo ponosni na one iz naših redova koji su dali živote za našu domovinu, a da u Konjicu znamo igrati 'lopte' potvrđuju imena Joze Pekića, Dragana Jakovljevića, Davora Jozića (najbolji igrač reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu 1990), Ibrahima Dure (član reprezentacije BiH na prvoj zvaničnoj utakmici), Smaila Prevljaka, naš Nedim Jusufbegović je član stručnog stožera reprezentacije BiH itd.

Ono sa čime se ponosimo je da smo dobri domaćini, pa smo tako i klub o kojem je g-din Osim u najvećem dijelu svog kastrovskog izlaganja pričao, dva puta u pripremnom procesu ugostili na našem terenima i ako bude sreće i opet ćemo. Bez ikakve namjere da ulazimo u bilo kakve polemike. Sportski pozdrav svim iskrenim ljubiteljima nogometne igre, a pogotovo našim simpatizerima u BiH i inozemstvu.
P.S. S obzirom da volite portale i podcaste na istim, nedavno je jedan portal objavio grbove bh. klubova kroz povijest, grb FK Igmana je jedan od rijetkih koji se nije mijenjao kroz čitavo stoljeće. Pametnom dosta!", poručili su iz Igmana.