FOTO  Odličnom i dopadljivom igrom Mostar Stari Grad uvjerljivo svladao Bosnu Kompred

Mostar Stari Grad - Bosna Kompred
hercegovina.info

U 11. kolu Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine Mostar Stari Grad Staklorad na svom je parketu odličnom i dopadljivom igrom svladao momčad Bosna Kompred rezultatom 8:3.

Poveli su domaći već u 5. minuti. Pucao je Bilal Jelić, a lopta je u ruku pogodila Hadžialjevića i dosuđen je kazneni udarac. Izvođač je bio Radmilović. Hodžić je otišao u jednu stranu, a Radmilović loptu poslao u drugu za vodstvo domaćih.

Tri minute kasnije već je 2:0. Predivna je to akcija domaćih bila. Josip Bošković je loptu poslao pred vrata gostiju do Sesara, a on je majstorski ostavlja petom Boškoviću na povratnu koji lijepo pogađa. 

U 12. minuti već je 3:0. Bilal Jelić je pucao po golu, a lopta je pogodila Hadžialjevića, promijenila smjer te prevarila Hodžića koji je ostao na krivoj nozi.

Samo minutu kasnije novi gol za domaće. Fantastično je dugu dijagonalnu loptu poslao Radmilović na Kahvedžića koji iz prve lijepo pogađa za 4:0.

Dvije minute prije kraja poluvremena trese se i mreža domaćih. Odlično su duplim pasom izigrali obranu Mostaraca Kasumović i Okačić, a ovaj prvi poslao je loptu u praznu mrežu.

U nastavku smo prvi pogodak ponovno vidjeli u mreži gostiju. U 24. minuti nakon jedne lijepe akcije domaćih, Josip Bošković postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

U 29. minuti, nakon jednog kornera Tuzlaci postižu svoj drugi pogodak. Odlično je pucao Smajlović, Ćesir tu nije mogao ništa.

Na 6:2 povisio je Bilal Jelić lijepim pogotkom iz mrtvog kuta nakon dodavanja Radmilovića. U 35. minuti Bosna postiže svoj treći pogodak. Strijelac je bio Smajlović nakon jednog kornera.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dva pogotka. Sve je sam u 38. minuti napravio Kahvedžić, prevario svog čuvara i zakucao loptu pod gredu. U posljednjim trenutcima susreta, Kahvedžić izlazi sam pred gol gostiju te sigurno loptu šalje u mrežu za konačnih 8:3.

Nakon jedanaest odigranih kola Mostar Stari Grad je uvjerljivo prvi s maksimalna 33 boda, dok je Bosna Kompred ostala na šestom mjestu s osvojenih 12 bodova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.