ODLIČNI ZRINJSKI Plemići potopili Tuzla City na gostovanju

HŠK Zrinjski
Klix.ba

Fantastičnu utakmicu odigrali su danas na Tušnju nogometaši HŠK Zrinjski. Igrači Mladena Žižovića u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju su pobijedili Tuzla City rezultatom 0:4.

Odlično je počelo za Zrinjski već u 19. minuti susreta. Nakon ubačaja Ćorluke, Nemanja Bilbija odlično glavom spušta loptu za Filipovića koji je zakucava u mrežu domaćih. Bio je to prvi gol u prvenstvu najboljeg asistenta Plemića.

U 30. minuti Zrinjski povećava svoju prednost. Odbio je jednu loptu vratar domaćih Muminović, ona se dolazi do Todorovića koji odlično lažnjakom vara svog čuvara i loptu šalje u mrežu pokraj nemoćnog vratara domaćih. Tuzla Citya.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, novi gol za Zrinjski. U sudačkoj nadoknadi Todorović je odlično proigrao Tičinovića na lijevoj strani, Splićanin odlično prizemnom loptom na vrhu šesnaesterca pronalazi Filipovića, koji pogađa za 0:3 i svoj drugi pogodak na utakmici.


Isti igrač postavio je i konačni rezultat u 85. minuti. Odlično je Filipovića ovaj put proigrao Todorović, a Filipović pogađa za hatt-trick i konačnih 0:4.

Zrinjski je ovom pobjedom došao na peto mjesto sa 16 osvojenih bodova, no, važno je istaknuti kako Zrinjski ima i dva susreta manje odgođena zbog europskih natjecanja.

Tuzla City je na šestom mjestu s jednakim brojem bodova, ali i sa odigranih dva susreta više nego Plemići.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.