ODLAZAK DRAGULJA Mladi 'Plemić' potpisuje za Dinamo, Zrinjskom 200.000 eura

Petar Sučić
Petar Sučić/Facebook

Mladi nogometaš Zrinjskog Petar Sučić odlazi u zagrebački Dinamo. Radi se o mladiću rođenom u Livnu 2003. godine, koji osim toga što jedan od najperspektivniji mladih nogometaša mostarskog kluba i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kako doznajemo sve je dogovoreno između Dinama i Zrinjskog, ali samog igrača koji će potpis na ugovor s Modrima staviti ove zime. Mostarci će za mladog Sučića uprihoditi 200.000 eura što je svakako dobar iznos za klub. 

Sučić je u juniorskoj Premijer ligi BiH ove sezone skupio 13 nastupa i upisao pet pogodaka. Za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je deset utakmica.

Dolaskom Sergeja Jakirovića Zrinjski je napravio i zaokret u radu s mladim igračima i uvođenjem istih u prvu momčad. Tako nerijetko gledamo da utakmice od prve minute počinju 'djeca Zrinjskog' Ivan Bašić, Igor Savić i Franko Sabljić. Isto se očekivalo i za mladog Sučića kojeg je Jakirović spomenuo u jučerašnjem razgovoru za klupsku televiziju, no zov Zagreba i Dinama ipak je prevelik.

Dodajmo kako je Zrinjski u svibnju prodao još jednog mladog igrača, Davida Čambera, koji je za 150.000 eura iz Zrinjskog prešao u talijansku Veneziu. Omladinska škola Zrinjskog radi jako dobar posao, a očito je i kako je i pod budnim okom skauta.