NOVO VICINO OBEĆANJE Ponovno najavio kada kreće rekonstrukcija nogometnih terena

Vico Zeljković
NS BiH

U „Kući nogometa“ u Sarajevu danas je upriličeno prednovogodišnje druženje predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i novinara koji prate rad Saveza.

Domaćini druženja kojem su prisustvovali brojni predstavnici medijskih kuća bili su predsjednik NS BiH Vico Zeljković, potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, te generalni tajnik Adnan Džemidžić.

Predsjednik Zeljković je prigodnim govorom pozdravio sve prisutne i napravio kratki rezime aktivnosti u tekućoj godini.

"I pored svih izazova koji su dodatno otežani epidemiološkom situacijom u svijetu, predstavnici Saveza su smogli snage da izboriti se sa svim zahtjevima i godinu uspješno privesti kraju. Dvanaest hibridnih terena će se raditi, radovi kreću na proljeće. Sve administrativne stvari su riješene. Imamo odličnu suradnju s UEFA-om i FIFA-om, te nemamo nikakvih problema, izjavio je Zeljković

Ovom prilikom se posebno zahvalio predsjedniku europske krovne kuće nogometa Aleksanderu Čeferinu i direktoru nacionalnih asocijacija UEFA Zoranu Lakoviću koji su izašli u susret zahtjevu NS BiH i omogućili početak realizacije projekta izgradnje 12 terena s hibridnom travom.

Već ranije je najavljeno kako će se do kraja ove godine vršiti rekontrukcija terena stadiona pod Bijelim Brijegom, Gradskog stadiona u Banja Luci te onoga na Tušnju u Tuzli. No, od toga za sada nije bilo ništa.