JOŠ DVADESETAK DANA Nogometni savez BiH obećao nove travnjake na tri stadiona, igrači se i dalje valjaju u blatu

HŠK Zrinjski - FK Leotar
Hercegovina.info

Po dolsku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, obećao je kako će poraditi na infrastrukturi i poboljšanju uvjeta na nogometnim terenima diljem zemlje.

Tako je u travnju ove godine Zeljković najavio povijesni projekt rekonstrukcije 12 terena premijerligaša, a u prvi krug obnove su ušli stadion Pod Bijelim Brijegom, Gradski stadion u Banja Luci te stadion Tušanj u Tuzli koji trenutačno zajedno koriste FK Sloboda i FK Tuzla City. 

"Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to "Tušanj“ u Tuzli, na kojem igraju dva kluba, FK "Sloboda“ i FK "Tuzla City“ , zatim stadion "Pod bijelim brijegom“ u Mostaru i "Gradski stadion“ u Banja Luci. Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeke i Pjanići na njima trenirati i igrati nogomet“, kazao je Zeljković tom prilikom.

Utakmica Zrinjskog i Leotara igrala se po izrazito lošem terenu, a njegovo loše stanje zasjenilo je samo dobro umijeće nogometaša oba kluba.

HŠK Zrinjski - FK Leotar

Uoči velikog derbija na Tušnju koji se igrao između Tuzla Cityja i Zrinjskog, trener 'Plemića' Sergej Jakirović rekao je kako mora otpisati svaku taktiku s obzirom na jako loš teren na Tušnju. Nakon utakmice kupa sa Slobodom, Jakirović je pak kazao:

"Što se tiče utakmice bila je jako siromašna, a razlog tome je teren koji nije adekvatan prvoligaškoj razini. Sve se svodi na napucavanje, duge lopte, duele i agresiju i ništa ne možete iskreirati", rekao je.

Do daljnjeg će se igrači klubova Premijer lige valjati u blatu kako je to prije nekoliko dana izjavio Damir Zlomislić.

HŠK Zrinjski - FK Leotar

"Tereni su najveći problem naše lige. Dok to ne riješimo nema nam napretka. Nažalost, ovo što mi sada igramo u ovo doba godine je daleko od modernog nogometa i naravno da imamo problema kada nam dođu kvalifikacije za Europu, jer brzi teren nam bude problem. Uvjeren sam da ako riješe hibridne terene kako su obećali, za dvije do tri godine imat ćemo predstavnika u grupnoj fazi europskih natjecanja", rekao je Zlomislić Damir, te dodao kako su tereni i veliki problem za razvoj mladih igrača.

HŠK Zrinjski - FK Leotar

Željezničar - Široki Brijeg  FOTO: fkz.ba

"Liga je puna talentiranih igrača i ima ovdje dosta kvalitete. Ali kako ćemo mi prodavati igrače za neke ozbiljne novce kada skauti klubova dođu na našu utakmicu i gledaju kako se mi borimo i valjamo u blatu? Taj problem se mora riješiti ako mislimo sebi dobro", rekao je veznjak Zrinjskog u razgovoru za sportsport.ba.

HŠK Zrinjski - FK Leotar

Sarajevo - Velež  FOTO: fksarajevo.ba

Osim tri navedena stadiona, tereni su u katastrofalnom stanju i na ostalim. Utakmice Sarajeva i Veleža te Željezničara i Širokog Brijega odigrane su u nenogometnim uvjetima u kojima je prava lutrija bila napraviti točno dodavanje. Na ostalim stadionima stanje također nije ništa bolje.

Dok se ne krene raditi na infrastrukturi boljitka za bh. nogomet do daljnjeg nema, a novi Džeke i Pjanići kako ih je najavio predsjednik, stasat će samo u dijaspori.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.