NK Bigeste odigrao utakmicu sa prvakom Kazahstana

FC Tobol je momčad koja slijedeće sezone ima ambiciju da se natječe u jednom od evropskih natjecanja i za momčad NK Bigeste je bila velika čast odigrati utakmicu sa tako renomiranim protivnikom.

Utakmica je okončana rezultatom 4 : 2 pobjedom FC Tobola. Mlada momčad NK Bigeste u kojoj je nastupilo nekoliko kadetskih igrača (Vinko Lauc, Fabijan Kraljević, Marko Bošnjak...) uspjela se hrabro suprotstaviti renomiranom protivniku i prvo poluvrijeme okončati rezultatom 1 : 1. Drugo poluvrijeme je protivnik ušao sa svježim snagama i utakmicu rezultatski riješio u samo osam minuta, kada su postignuta tri pogotka. Do kraja utakmice NK Bigeste je uspio postići još jedan pogodak i ublažiti poraz. Oba pogotka za NK Bigeste postigao je Ivica Živkušić.

Utakmica je imala i svoje "treće poluvrijeme". Naime, poslije utakmice u kratkom sastanku sa predstavnicima FC Tobola, NK Bigeste je dobio niz pohvala za svoju igru a poseban naglasak je bio na kvaliteti izvedbe nekolicine igrača NK Bigeste koji su na goste ostavili jako dobar dojam. NK Bigeste je svjestan da u svojim redovima ima sjajnih mladih igrača ali je i svjestan da samo kontinuitet dobrih igara i dobrog treninga može donijeti konkurentnu kvalitetu i nastojat će učiniti sve što je potrebno da se ti mladi igrači afirmiraju.

NK Bigeste nastavlja sa svojim pripremnim aktivnostima utakmicom sa FK Lokomotivom iz Mostara u četvrtak u 13h na SRC Babovac. U subotu NK Bigeste sudjeluje na kadetskom turniru u Mostaru gdje će snage odmjeriti sa FK Leotarom, NK Braniteljom, FK Travnikom, NK Širokim Brijegom i NK Brotnjom a mlade snage-limači očekuje finale LEGEA lige.

LJ::portal