Mostarski klub dobio domaćinstvo za glavnu rundu UEFA Lige prvaka

Dvorana u Sjevernom logoru Staklorad
Hercegovina.info

Futsal klub Mostar Stari grad 'Staklorad' dobio je od UEFA-e potvrdu za domaćinstvo za organizaciju glavne runde UEFA-ine Lige prvaka.

Pored ovog kluba, domaćinstvo, u grupi B, su dobili još Olmissum (Cro), Uragan Ivano-Frankivsk (Ukr) i Luxol St. Andrews (Mlt).

Klubovi će biti raspoređeni u četiri grupe, te će samo prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe ostvariti plasman u narednu fazu natjecanja, odnosno u elitnu rundu.

Na osnovu odluka koje je donio Izvršni odbor UEFA-e, klubovi iz ovih zemalja ne mogu se okupiti: Kosovo i Srbija, BiH i Kosovo, Armenija i Azerbajdžan. Pobjednik i vicešampion odigranog mini turnira premilinarne runde (Kampuksen Dynamo, Araz Naxcivan) ne mogu biti izvučeni u istu, glavnu grupu.

"Ovo je velika stvar za naš klub i za BiH. To je još jedna potvrda da smo dobro organiziran klub u kojeg povjerenje ima i UEFA. Ovo je Glavna runda, a to smo postigli našim radom i dobrim rezultatom iz godine u godinu", kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba Mostar Stari grad 'Staklorad'. 

Glavna runda će se igrati od 26. do 31. listopada ove godine. Zbog neispunjavanja uvjeta u dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru, sve utakmice iz ove grupe će se igrati u sportskoj dvorani u Jablanici.

Izvlačenje grupa će se obaviti 30. kolovoza od 16 sati u Nyonu, sjedištu UEFA-e.