Mostarski klub dobio domaćinstvo za glavnu rundu UEFA Lige prvaka

Mostarski klub dobio domaćinstvo za glavnu rundu UEFA Lige prvaka
Hercegovina.info

Futsal klub Mostar Stari grad 'Staklorad' dobio je od UEFA-e potvrdu za domaćinstvo za organizaciju glavne runde UEFA-ine Lige prvaka.

Pored ovog kluba, domaćinstvo, u grupi B, su dobili još Olmissum (Cro), Uragan Ivano-Frankivsk (Ukr) i Luxol St. Andrews (Mlt).

Klubovi će biti raspoređeni u četiri grupe, te će samo prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe ostvariti plasman u narednu fazu natjecanja, odnosno u elitnu rundu.

Na osnovu odluka koje je donio Izvršni odbor UEFA-e, klubovi iz ovih zemalja ne mogu se okupiti: Kosovo i Srbija, BiH i Kosovo, Armenija i Azerbajdžan. Pobjednik i vicešampion odigranog mini turnira premilinarne runde (Kampuksen Dynamo, Araz Naxcivan) ne mogu biti izvučeni u istu, glavnu grupu.

"Ovo je velika stvar za naš klub i za BiH. To je još jedna potvrda da smo dobro organiziran klub u kojeg povjerenje ima i UEFA. Ovo je Glavna runda, a to smo postigli našim radom i dobrim rezultatom iz godine u godinu", kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba Mostar Stari grad 'Staklorad'. 

Glavna runda će se igrati od 26. do 31. listopada ove godine. Zbog neispunjavanja uvjeta u dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru, sve utakmice iz ove grupe će se igrati u sportskoj dvorani u Jablanici.

Izvlačenje grupa će se obaviti 30. kolovoza od 16 sati u Nyonu, sjedištu UEFA-e.