Mostarski klub će opet biti domaćin glavne runde Lige prvaka

Mostar Stari grad Staklorad 2022
Hercegovina.info

Futsaleri kluba Mostar Stari grad Staklorad, osvajača duple krune u našoj zemlji, ponovno će biti domaćini glavne runde Lige prvaka u futsalu, službeno je potvrđeno iz UEFA-e.

Mostarci su preskočili preliminarnu rundu Lige prvaka, a najbolji klub u BiH će u ovoj sezoni biti 15. klub Europe prema koeficijentu, priopćeno je iz Mostar SG Staklorad.

Mostarci će odmah u glavnu rundu i opet u liniju B, gdje će samo najbolja ekipa iz grupe ići dalje, a žrijebom će se vidjeti tko će zajedno sa mostarskom ekipom biti u grupi. Žrijeb za Ligu prvaka je 7. srpnja, preliminarna runda se igra od 23. do 28. kolovoza, a glavna od 25. do 30. listopada, objavila je Fena.

"Nije mala stvar biti 15. u Europi. To je veliko priznanje za našu Bosnu i Hercegovinu, Mostar i klub. Iza ovog uspjeha stoji višegodišnji trud i rad svih ljudi u klubu, od igrača, trenera, uprave, do naših vjernih navijača bez čije podrške teško da bi bili tu gdje smo sada. Nakon što smo obranili duplu krunu, želja nam je da napravimo i iskorak u Europi", kaže predsjednik kluba Mostar Stari grad Staklorad Amel Bajgorić.

Pored Mostaraca, domaćini su i Kauno Žalgiris (Litvanija), Liqeni (Kosovo), Shkupi 1927 (Sjeverna Makedonija) u liniji B, te u liniji A, iz koje tri ekipe idu dalje, Novo Vrijeme (Hrvatska), Anderlecht (Belgija), United Galati (Rumunjska) i Luxol St. Andrews (Malta), navodi se u priopćenju.