Mostarac iz francuske lige bi mogao pojačati Rijeku u europskom pohodu

HNK Rijeka,mateo pavlović,HNL

Dok nogometaši Rijeke pod budnom paskom dvojca Fausto Budicin - Dragan Tadić nižu krugove oko igrališta i pomalo ulaze u sve jači trenažni proces u kampu kluba, klupski čelnici predvođeni Robertom Palikučom nastavljaju u tišini i bez puno medijske pompe pojačavati konkurenciju koja je nužna za nove prvenstvene i europske izazove.

Posebice se to odnosi već na prvu europsku prepreku, švedski Djurgardens svakako nije momčad koju će Bijeli izbaciti sa stavom "lako ćemo", Rijeci božica Fortuna tu definitivno nije bila odveć na pomoći. Kako god bilo, Rijeka je nositelj u tom dvomeču i mora napraviti sve što može kako bi opravdala taj status i uspješno svladala prvu europsku prepreku.

"U tome bi, doznajemo, trebali imati pomoć jednog iskusnog stopera - rođeni Mostarac Mateo Pavlović sve je bliže svlačionici Bijelih. Ovaj 32-godišnjak, koji je posljednju sezonu igrao u francuskom drugoligašu Amiensu, Rijeci je bio zanimljiv još 2016. godine dok je bio član bundesligaša Werdera, no dijete Dinama i Zagreba tada je ipak izabralo Francusku, odnosno, Angers kao svoju novu nogometnu destinaciju iz koje je nakon nekoliko sezona prešao u Amiens. Šest godina poslije Pavlović, koji ima i 17 nastupa za mlade (U-19, U-20, U-21) selekcije Hrvatske, trebao bi postati stožerna karika nove, redizajnirane posljednje linije kluba s Kvarnera", piše Jutarnji.

U prilog tome mu svakako idu i brojke. U posljednjoj, netom završenoj sezoni, Pavlović je skupio ukupno 28 utakmica (25 u drugoj ligi, 3 u nacionalnom kupu), postigavši pritom i dva pogotka, a 196 centimetara visoki stoper je prema SofaScoreu bio drugi najbolje ocijenjen igrač Amiensa (7.11), koji je u dugoj sezoni nakon 38 kola završio na 14. mjestu lige sa svega 41 primljenim pogotkom.

S obzirom na medijske natpise u posljednje vrijeme, koji su možebitno zakomplicirali finaliziranje određenih poslova (pa i talijanskog trenera Devisa Mangie), s Rujevice pušu i na hladno kada su u pitanju službene objave transfera, no neslužbeno doznajemo da bi se cijeli posao mogao formalizirati u ponedjeljak, najkasnije u utorak. Ako sve protekne prema željenim očekivanjima kluba i igrača, visoki i pouzdani stoper, koji je svojedobno bio i na širem popisu A reprezentacije Hrvatske, uskoro bi trebao postati novo pojačanje Rijeke.

Poučena velikim, prevelikim brojem primljenih pogodaka u prošloj sezoni, Rijeka je prije početka nove sezone odlučila osjetno poboljšati kvalitetu defenzivnog dijela momčadi, trojac Vrančić, Alvarez i Pavlović garancija su da bi se ta stavka u novoj sezoni mogla bitno smanjiti, baš kao i pogoci primljeni iz prekida. Alvarez i Vrančić sa 187 cm, te Pavlović sa 196 cm (uz potencijalni ostanak stopera Krešića visokog 198 cm), jamac su da će sve momčadi u odnosu na Rijeku biti u visinskom deficitu, što nikako nije zanemariva činjenica.

Dolaskom, izuzev Pavlovića, još jednog provjerenog rješenja u zadnjoj liniji, Rijeka bi se mogla okrenuti dolascima u ofenzivnom dijelu momčadi, kako u veznom redu, tako i na ostalim pozicijama, koje ipak nisu toliko deficitarne kada je ovosezonski roster Bijelih u pitanju. Prvenstveno se traži kreator igre, kao što je to donedavno bio Domagoj Pavičić ili svojevremeno Tibor Halilović, odnosno Josip Mišić, koji je danas jedan od najboljih igrača Dinama.

Idućih dana formalno bi napokon trebalo biti riješeno i pitanje glavnog trenera i ostatka stručnog stožera. Niti predsjedniku Miškoviću, niti generalnom menadžeru za sport Palikuči, sigurno nije drago što ta bitna stavka još uvijek nije stavljena "ad acta", rješavanjem tog "gorućeg" pitanja na Rujevici igrači i cijela radna zajednica moći će napokon punim jedrima "zaploviti" u nove izazove kojih, kada je Rijeka u pitanju, sigurno neće nedostajati.