MLADIĆ IZ ČITLUKA VELIKA DINAMOVA NADA "Trkački je nevjerojatan, jednako ide u prvoj i 93. minuti"

Marko Soldo
GNK Dinamo

Mladi nogometaš iz Čitluka, Marko Soldo, velika je nada zagrebačkog Dinama. Mladić koji je prošlog mjeseca postao punoljetan oduševljava svojim predstavama u juniorskoj momčadi 'Modrih'. Isprofilirao se na poziciji 'šestice' odnosno zadnjeg veznog igrača. Oni bliski omladinskoj školi Dinama kažu kako dugo godina zagrebački klub nije imao takvog talenta na tom mjestu u momčadi.

Statistike govore da se radi o trkački nevjerojatnom igraču koji po utakmici zna pretrčati i do 13 kilometara, što je za juniorskog igrača impresivan podatak. 

U Dinamo je mladi Soldo stigao u listopadu prošle godine iz Širokog Brijega. Na Pecari ga je između ostalih trenirao i Stanko Bubalo.

"Radi se o jako dobrom igraču. Veliki je radnik, koji i na treninzima i utakmicama daje sve od sebe. Pratim juniore Dinama i jako sam sretan zbog njega, ali i zbog toga što sam sudjelovao u njegovom nogometnom razvoju. Moje je mišljenje da će on vrlo brzo igrati za prvu momčad Dinama", kaže Bubalo za Hercegovina.info.

Marko Soldo

"On ima nevjerojatna pluća. U prvoj i 93. minuti on trči jednako što je samo po sebi fascinantno. Napredovao je također i tehnički, a nema ni straha. On ide kako se kaže 'glavom u kopačku'. Osim toga radi se o jako karakternom momku", dodaje Bubalo.

U Dinamu je postao sjajan zadnji vezni.

"On je kod nas igrao i zadnjeg veznog i polušpicu bliže golu. Također je bio prevaga i u duelima jedan na jedan. U Dinamu su mu izgleda našli pravu poziciju na kojoj on pokazuje sav svoj potencijal u punom izdanju. Njegova najjača karakteristika je ona koju današnji moderni nogomet upravo zahtjeva, a to je trka od prve do posljednje minute, ali i duel igra."

"Moje kolege i ja smo imali malo bojazni da odlazi prerano, ali sada smo uvjereni da će Marko biti pravi igrač", zaključio je Bubalo.

Prema Transfermarktu Soldo je vezan za Dinamo do lipnja 2023. godine, no nema sumnje kako će iz Modrog kluba uskoro objaviti vijest i o potpisu onog dugogodišnjeg, kako to u Dinamu prakticiraju kada su u pitanju talentirani nogometaši.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.