Mladi Čitlučanin potpisao profesionalni ugovor s Dinamom

GNK Dinamo, Marko Soldo
GNK Dinamo

Čitlučanin Marko Soldo potpisao je danas profesionalni ugovor za hrvatskog prvaka Dinamo.

Mladi 18-godišnji vezni igrač Marko Soldo nogomet je počeo igrati u NK Međugorje gdje je napravio svoje prve nogometne korake. Igračku afirmaciju doživio je nešto kasnije igrajući za NK Široki Brijeg, posebno u sezoni 2018/2019. kada je u sedam utakmica postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija. Nakon sjajnih izvedbi u tadašnjem klubu, Soldin talent prepoznat je od strane hrvatskog prvaka pa tako mladi vezni igrač karijeru u rujnu 2020. godine nastavlja u Dinamu.

"Dinamo je klub s bogatom poviješću i klub u kojem su odrasli i svoje karijere stvarali brojni poznati i istaknuti igrači. Svjestan sam da me čeka velika konkurencija, ali nadam se da ću se uz trud, rad i zalaganje nametnuti treneru i postići velike rezultate s momčadi. Iznimno sam sretan zbog ovog trenutka", izjavio je tada prije godinu dana kao član juniorske momčadi Marko Soldo.

GNK Dinamo,Marko Soldo

Statistike govore da se radi o trkački nevjerojatnom igraču koji po utakmici zna pretrčati i do 13 kilometara, što je za juniorskog igrača impresivan podatak. 

U Dinamo je mladi Soldo stigao u listopadu prošle godine iz Širokog Brijega. Na Pecari ga je između ostalih trenirao i Stanko Bubalo.

"Radi se o jako dobrom igraču. Veliki je radnik, koji i na treninzima i utakmicama daje sve od sebe. Pratim juniore Dinama i jako sam sretan zbog njega, ali i zbog toga što sam sudjelovao u njegovom nogometnom razvoju. Moje je mišljenje da će on vrlo brzo igrati za prvu momčad Dinama", kaže Bubalo za Hercegovina.info.

GNK Dinamo,Marko Soldo

"On ima nevjerojatna pluća. U prvoj i 93. minuti on trči jednako što je samo po sebi fascinantno. Napredovao je također i tehnički, a nema ni straha. On ide kako se kaže 'glavom u kopačku'. Osim toga radi se o jako karakternom momku", dodaje Bubalo.

U Dinamu je postao sjajan zadnji vezni.

"On je kod nas igrao i zadnjeg veznog i polušpicu bliže golu. Također je bio prevaga i u duelima jedan na jedan. U Dinamu su mu izgleda našli pravu poziciju na kojoj on pokazuje sav svoj potencijal u punom izdanju. Njegova najjača karakteristika je ona koju današnji moderni nogomet upravo zahtjeva, a to je trka od prve do posljednje minute, ali i duel igra."

"Moje kolege i ja smo imali malo bojazni da odlazi prerano, ali sada smo uvjereni da će Marko biti pravi igrač", zaključio je Bubalo za Hercegovina.info.