Mislio sam da je to još jedna njihova šala, a bio je to najgori dan u mom životu

Krešimir Bandić, Mile Pehar, Romano Vlaho, Luka Miletić, sport
Ilustracija/Hercegovina.info

Tužno je sjećanje. Prije godinu dana, na današnji dan napustio nas je mladi vratar Krešimir Keta Bandić.

Od posljedica infarkta prestalo je kucati srce ovog divnog momka, prijatelja, sportaša, čovjeka. Omiljen u društvu, među susjedima, obitelji, prijateljima, sportašima, omiljen među Ultrasima i Škriparima.

Svi samo imaju riječi hvale za Ketu. Nogometaš Željezničara Luka Miletić, bio je dobar prijatelj s Krešimirom i nerijetko ga se sjeti tijekom cijele godine i objavama na svojim mrežama:

"Poznavali smo se još od mog dolaska u mlađe kategorije Zrinjskog. Igrali smo zajedno. Postali i ostali smo baš dobri prijatelji", kaže Luka Miletić za hercegovina.info.

Kakav je zapravo bio Keta?

"Bio je legendaran, smiješan i pozitivan. U kojem god se društvu nalazio bio je najveća pozitiva. Živio je za nogomet. Takvi kao on nikada se ne zaboravljaju. Bilo ga je nemoguće ne voljeti koliko je zračio dobrotom."

U omladinskoj školi Zrinjskog s Ketom bio je i Mile Pehar:

"Ketu sam upoznao još dok smo bili u Zrinjskom u omladinskoj školi. On je bio mlađi od mene nekoliko godina. U to vrijeme on se družio s Romanom Vlahom i Alpezom te sam se i ja počeo družiti s njima. Kada je on prešao u prvi tim, onda smo se počeli baš intenzivno družiti svaki dan. U njemu sam pronašao pravog prijatelja, postali smo nerazdvojni.

Kako ljudi pamte Ketu?

"Svi ga pamte kao vedru osobu. U svakom trenutku je bio spreman pomoći. On nikada nije volio teške teme. I kada bi bili neki problemi on je sve to provlačio kroz smijeh i šalu", kaže za hercegovina.info Mile Pehar kojega je vijest o smrti Krešimira Bandića zatekla u Sarajevu:

"U to vrijeme bio sam u Sarajevu. Kada me brat nazvao mislio sam da je to još jedna njihova šala, no, kroz par minuta počele su stizati vijesti, počeli su i mediji objavljivati. Bio je to najgori dan u mom životu."

Nerazdvojan je s Ketom bio i Romano Vlaho:

"On je bio momak velikog srca. Keta je imao sve da postane pravi vratar. Nije baš imao sreće s ozljedama, al bi on i te ozljede prolazio hladne glave nadajući se najboljem. Bio je uvijek pozitivan, nasmijan i veliki prijatelj svima, kazao je za hercegovina.info Romano Vlaho.

Večeras na prvu obljetnicu smrti Krešimira Bandića Kete, u 19 sati Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će premijerno prikazan dokumentarni film u kojem o Keti govore članovi njegove obitelji, prijatelji, treneri, suigrači iz njegove karijere koji su mladog vratara na poseban način cijenili kao igrača i čovjeka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.