Mirko Marić za pet milijuna eura seli u klub Silvija Berlusconija?

Mirko Marić
Pixsell

Kako sada stvari stoje, Osijek ostaje bez svog najboljeg strijelca. Gruđanin Mirko Marić ide prema Italiji.

Sve bi trebalo postati službeno ovoga vikenda, ali sve informacije govore da su Osječani prihvatili ponudu Monze, novog člana Serie B, čiji je vlasnik Silvio Berlusconi i da će talijanski klub Osijeku platiti pet milijuna eura, plus još potencijalni milijun bonusa, prenose Sportske novosti.

Marić je ove sezone zabio 20 golova u HNL-u, isto kao i Antonio Čolak i Mijo Caktaš, ali je na kraju riječki napadač bio najbolji strijelac lige. O interesu Monze već se dulje pričalo i pisalo, u jednom trenu se Marić činio najbliži upravo talijanskom klubu, ali onda su u igru ušli kijevski Dynamo, pa i Rangersi, a nedavno je na društvenim mrežama osvanula i fotografija Marića u Glasgowu, pa su otočki mediji zaključili da je on novo pojačanje.

Međutim, od svega toga na kraju nije bilo ništa, u tišini je, čini se, zgotovljen transfer u Monzu. Može se zaključiti, dobar posao Osječana.

Jasno je da će sad u Gradskom vrtu krenuti u potragu za napadačem, Marić je nekoliko sezona vukao po tom napadačkom učinku, treba mu pronaći dostojnu zamjenu. Tu je još Antonio Mance, nadire mladi Dion Drena Beljo, koji će sigurno u nadolazećoj sezoni dobivati više prilika, ali osječka struka mora pronaći nekoga tko će nadomjestiti taj Marićev učinak.

Najavljuju Osječani pohod po trofeje sljedeće sezone, s novcem od Marićeva transfera svakako Alen Petrović i suradnici mogu dovesti kvalitetna pojačanja, samo ih treba pronaći. Marić je na odlasku, tu se više ništa ne bi trebalo promijeniti, za Osijek je odigrao ukupno 113 utakmica i postigao 53 pogotka.