MIRKO MARIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Doček je bio na razini Lige prvaka, Berlusconi i Galliani od Monze žele napraviti novi Milan

Mirko Marić
Mirko Marić / Monza

Mirko Marić prije nekoliko dana ostvario je veliki transfer. Iz Osijeka je stasiti Gruđanin za 4,5 milijuna eura prešao u talijansku Monzu. Odličan posao napravio je klub iz Gradskog vrta, a i Marić je napravio iskorak u karijeri bez obzira na to što se radi o Serie B. Monza rapidno raste i već na godinu se očekuje u društvu najboljih.

Iako se Marić povezivao s Glasgow Rangersima, Dinamom iz Kieva i nekim drugim klubovima, karijeru nastavlja u Italiji.

"Spominjalo se dosta klubova, ali sam na kraju izabrao Monzu. To je jako velik projekt, a oni koji možda još nisu dovoljno upućeni bit će vrlo brzo", kaže Marić za hercegovina.info.

Nije mu predstavljalo problem što se radi o Serie B: "Ambicije kluba su jasne, a to je ući u Serie A već nakon prve godine. Tamo ne mislimo biti samo prolaznici. Berlusconi i Galliani žele napraviti od Monze novi Milan i to je u Italiji svima jasno. Zato vlada veliko zanimanje za Monzu".

Oduševljen je Marić bio po dolasku u Italiju.

"Iskreno nisam očekivao takav doček. To je bilo na razini Lige prvaka, sve je na jako visokom nivou. Nisam još stigao upoznati igrače jer smo svi dobili par dana slobodno. Jedva čekam povratak na teren i treninge."

"Gazdu" još nije upoznao: "Nisam još upoznao Berlusconija, ali jesam Gallianija i to je bilo nezaboravno iskustvo", ističe Marić.

Iza njega su odlične godine u HNL-u. Ovu sezonu završio je na prvom mjestu ljestvice strijelaca zajedno s Čolakom i Mijom Caktašem. Golgeterski niz kani nastaviti i u Italiji.

"Očekujem da ću nastaviti s dobrom formom i igrama i u novom klubu. Pun sam samopouzdanja i nadam se da ću pomoći Monzi u ostvarenju ciljeva."

S Osijekom ipak nije uspio doći do trofeja: "Moram bit iskren i reći da mi je to jedina žal. Imali smo dosta dobru priliku u kupu. Svi smo vjerovali da možemo doći do trofeja, ali na kraju nismo uspjeli. Isto tako vjerujem da će se Osijek dizati iz godine u godinu i da će imati sve više prilika za neke trofeje", rekao je Mirko Marić u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.