Mile Pehar: Svi smo zaslužni za dobre igre

Mile Pehar, Mile Pehar, HŠK Zrinjski

Poseban naglasak treba obratiti na juniore Zrinjskog koji igraju lijep i moderan nogomet, a jedan od boljih u ovoj generaciji je Mile Pehar. Osim što je jedna od glavnih uzdanica trenera Zadre, Pehar je i stalan član prvog tima Plemića, i trener Jović već je koristio njegove usluge u par utakmica. Iskoristili smo trenutak nakon juniorske utakmice sa Širokim u kojoj je Mile bio najbolji igrač na terenu i strijelac dva pogotka da popričamo sa momkom koji je budućnost našeg kluba.

Od kada si počeo sa treniranjem nogometa?

Počeo sam prije deset godina sa treniranjem u Zrinjskom naravno. Prošao sam sve kategorije od onih najmlađih, pa evo sve do ove juniorske momčadi.

Danas si ne samo jedan od najboljih igrača u juniorskoj selekciji, nego si često i sa prvim timom. Kako sve to podnosiš?

Pa eto kada nešto voliš onda ništa nije teško, tako da sve ovo podnosim veoma dobro. Volim igrati i sa svojim vršnjacima, a nastup za prvi tim je posebna čast.

Je li teže igrati ili putovati na ova daleka gostovanja?

Nekada je teže igrati, a nekada putovati.

Trener Jović dao ti je šansu u jednoj dosta teškoj utakmici protiv Sarajeva. Kako si se osjećao u prvom timu, pred dobro popunjenim tribinama?

Pa osjećao sam se dobro, ekipa me je dobro prihvatila, navijači su bili izvanredni tako da mi nije bilo teško igrati. Užitak bi bio veći da smo tu utakmicu pobijedili, ali eto što je tu je.

U juniorskoj konkurenciji si jedan od boljih, danas si postigao i dva lijepa pogotka?

Ne mislim da sam jedan od boljih, cijela naša ekipa je zaslužna za dobre igre i rezultate. Danas sam ja bio strijelac, sutra će to biti neko drugi i to je zasluga trenera i cijele momčadi.

Što očekuješ u budućnosti?

Nadam se da ćemo u juniorskoj konkurenciji nastaviti sa pobjedama. Na kraju ove sezone mi ističe juniorski staž i naravno želja mi je nastaviti u prvom timu.

Evo na svakoj utakmici imaš i svoje navijače?

Drago mi je zbog toga i trudim se da dobro igram i da im se tako odužim.

Evo za kraj poruka Ultrasima?

Ultrasi su jednostavno sjajni i uz njih je puno lakše igrati. Samo neka nastave ovako, a mi ćemo im se odužiti dobrim igrama i rezultatima.

Toliko za sada o našem Mili, čut će se o ovom momku još mnogo siguran sam. Dok je njega i njegovih suigrača iz omladinske škole Zrinjski ne treba da se brine za svoju budućnost.

zrinjski.info