MEĐU PERSPEKTIVNIJIM NOGOMETAŠIMA DANAŠNJICE Katalonski mediji sele bh. reprezentativnog dragulja u Barcelonu

Amar Dedić

Bh. reprezentativac Amar Dedić (20) uvršten je među najperpesktivnije nogometaše današnjice. Igra sjajno u dresu austrijskog Slazburga, a postao je i standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nema sumnje da je ispred Dedića sjajna budućnost i već je na radaru velikih klubova. Zanimljiv tekst donosi katalonski "Cadenaser" koji je analizirao trenutno stanje u Barceloni. Spomenuti medij naglašava kako Barcelona treba raditi na pojačanjima kada su u pitanju mlađi igrači i da neke treba obratiti posebnu pažnju, piše sportsport.ba.

Tako smatraju da je Amar Dedić igrač koji bi mogao biti odličan posao za Barcelonu kada je u pitanju defanzivni red. Naš reprezentativac trenutno ima cijenu od deset milijuna eura i među najskupljim je bh. reprezentativcima.

Amar Dedić

Ugovor sa Salzburgom ima do lipnja 2024. godine. Pored Dedića Katalonci smatraju da bi Barcelona trebala također obratiti pažnju na Devyna Renscha i Killiana Sildilliu. Što se tiče Dedića, već je bio na radaru klubova iz njemačke Bundeslige, ali u Salzburgu nisu htjeli da čuju bilo što, svjesni činjenice da imaju dragulja na kojem se može kasa dobro napuniti.

Dedić je ove sezone dobio priliku u prvom timu Salzburga gdje je postao neizostavan član startne postave, a odigrao je i nekoliko sjajnih mečeva u Ligi prvaka.

Debitirao je i za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i skupio dva nastupa. Možda već naredno ljeto Dedića budemo gledali u nekom od europskih velikana.