Marko Tolić za Hercegovina.info: Sve što mi se trenutno događa dio je prekrasnog Božjeg puta

Marko Tolić

Veliku pobjedu ostvarili su jučer nogometaši Lokomotive, koji su u Kranjčevićevoj u okviru 15. kola HNL-a, svladali Inter iz Zaprešića rezultatom 3:1. Sva tri gola za momčad Gorana Tomića postigao je mladi Marko Tolić, koji je postigao najljepši hat-trick u povijesti HNL-a.

Službena stranica Lokomotive utakmicu je nazvala "Marko Tolić show". Bio je ovo sedmi ovosezonski pogodak mladog otkrića sezone, ali i i njegova utakmica iz snova, kojega smo upitali za dojmove nakon odigranog susreta. 

Marko Tolić

-Baš to, utakmica iz snova. Još uvijek se sve čini nerealno, kao da sanjam. Naravno da sam presretan što sam sva tri puta baš ja poentirao, ali ne smijemo zaboraviti da ništa od tog nebi bilo moguće bez mojih suigrača koji su sve pripremili da do pogodaka dođe.

Ovom pobjedom Lokomotiva je trenutno treća momčad prvenstva, na samo dva boda od Hajduka. Koji su dometi i ciljevi vaše momčadi u ovoj sezoni?

-Ovom utakmicom uspješno smo se odvojili u sami vrh tablice i namjeravamo tu i ostati. Idemo ponizno iz utakmice u utakmicu, a naš cilj je izboriti Europu sljedeće godine, odnosno zavrsiti u top pet klubova lige.

Sammir je sugurno donio dimenziju više vašoj momčadi?

-Naravno, naglašavao sam već par puta koliko je Sammir bitan našoj ekipi. To je nogometni znalac od kojeg svi možemo jako puno naučiti.

Fantastična sezona i za tebe, već je sedam pogodaka na tvom kontu, a puno se još ima igrati do kraja?

-Sretan sam što sam ušao u pozitivnu seriju i zabio zadnjih nekoliko utakmica zaredom, ali to je samo dodatna motivacija za nastavak daljnjeg rada. Sezona je duga, ima još dosta utakmica za napredak i afirmiranje samog sebe kao igrača. Ne mislim na ovome stati.

Kažimo nešto i o vezi sa Hercegovinom. Ako se ne varamo porijeklo je iz Gruda?

-Tako je, majka i pokojni otac su mi porijeklom iz Hercegovine, oboje iz Gruda, iako imam rodbine i u Širokom i Sarajevu, gdje žive njihovi braća i sestre.

Marko Tolić

Marko u molitvi u svojoj Hercegovini

Onda možemo reći kako će se na kraju znati i tko je najbolji strijelac Gruđanin, ti ili Mirko Marić?

-Ha, ha, tako ispada. Poznajem Mirka iz vremena kad je igrao u Lokomotivi i drago mi je da svake godine svojim igrama pokazuje kvalitetu i potvrđuje da je navikao igrati na visokoj razini, kaže Marko koji jako puno voli Hercegovinu.

-Kao mlađi sam cijelo ljeto provodio u Hercegovini, naravno kad je bilo više slobodnog vremena. Sada je to ipak malo teže, pa navratim tek ljeti ili zimi kad uspijem odvojiti par dana, ali još uvijek nema dražeg odmora nego u najljepšem kraju u svijetu.

Ono što je posebno zanimljivo je da uvijek ispod svoga dresa nosiš majicu iz Međugorja. Što ona predstavlja i koliko ti vjera zapravo znači u životu?

Marko Tolić

-Majica ima posebnu vrijednost i značenje. Kupljena je prošle godine u jednom od posjeta Međugorju s djevojkom. Bez vjere ne bih bio ovdje gdje jesam, niti bih bio onaj tko jesam. Mnogo puta me spašavala u najtežim trenucima, kako u nogometnom, tako i u privatnom svijetu. Sve što mi se trenutno događa sigurno nije slučajnost, već samo dio prekrasnog Božjeg puta koji je često težak i neshvatljiv, ali zato daje najslađe plodove.

Koje su neke želje i ciljevi u budućnosti?

-Moji ciljevi u ostatku sezone su nastavak fokusiranog i kvalitetnog rada, afirmacija u prvoligaškom nogometu i naravno plasman u kvalifikacije za Europu s Lokomotivom. To je ono na što sam u ovom trenutku koncentriran, kazao je za Hercegovina.info Marko Tolić.