SLOVANOV TOLIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Moji Gruđani će navijati za Zrinjski, u Mostaru očekujem odličan nogomet"

Marko Tolić
ŠK Slovan

Deja vu! Za ulazak u skupine konferencijske lige nogometaši HŠK Zrinjski igrat će protiv Slovana iz Bratislave koji ih je prošle sezone na bolan način zaustavio u njihovom cilju. Sekunde su dijelile Plemiće od povijesnog uspjeha, ali onda je stigao nevjerojatan pogodak u 120. minuti i lutrija jedanaesteraca u kojoj je Slovan bio bolji.

Bolji je Slovan bio i sinoć s dva realizirana jedanaesteraca protiv Swifta, doduše u regularnom djelu susreta, te tako s 0:2, a nakon što je u prvoj utakmici u Bratislavi bilo 1:1 prošao dalje.

Svoje prve utakmice za Slovan je odigrao i Marko Tolić koji je nedavno stigao iz zagrebačkog Dinama.

"Ove dvije utakmice protiv Swifta su pokazale da u Ligi prvaka nema laganih protivnika. Svi su prvaci svojih zemalja, svi znaju igrati, ambiciozni su i svjesni što im znači ovo natjecanje. Swift se pokazao kao tvrd orah. Mislim da mi nismo bili na svojoj razini, na kojoj znamo i trebamo biti. No, bili smo ipak sretniji i spretniji za te jedanaesterce koje smo mi realizirali, a oni svoje nisu. Uz puno borbe u obje teške utakmice ipak smo uspjeli ostvariti pobjedu i prolazak", kaže Tolić za Hercegovina.info.

Marko Tolić

Zadovoljan je i svojim nastupom.

"S obzirom na to da je ovo prva utakmica i još uvijek sam u nekom procesu prilagodbe mogu biti zadovoljan. Svaka minuta mi puno znači. Imam podršku trenera i suigrača koji mi olakšavaju taj proces."

Svjestan je kaže da će Zrinjski za susrete sa Slovanom imati i dodatni motiv te očekuje dobre i neizvjesne utakmice.

"Zrinjskom je sigurno još uvijek svježa uspomena na prošlu sezonu i utakmice sa Slovanom. Sigurno je da će oni imati dodatan motiv osvete. No, s druge strane smo i mi svjesni koliko nam znače te dvije utakmice i što nam donose. Očekujem u Mostaru odličan dvoboj i odličan nogomet. Mislim da će gledatelji moći uživati i nadam se dobroj predstavi s obje strane."

Plemići mu nisu nepoznanica, naročito Mario Ćuže koji je skupa s njim napustio Dinamo.

"Poznajem Zrinjski jako dobro, ne samo Ćužu nego i ostale dečke. Neke znam privatno, a neke s terena i oni znaju mene. Svjesni smo koliko su dominantni u domaćem prvenstvu, koliko im znači taj iskorak u Europi koji pokušavaju ostvariti. Očekujem tvrdu i dobru utakmicu u Mostaru s dvije dobre ekipe. Vjerujem da će to biti praznik nogometa u Mostaru.

Marko Tolić

Tolić kaže kako činjenica da drugu utakmicu igraju na svom terenu ne znači baš previše.

"Ne znam koliko je to lakše. Kada kao domaćin u prvoj utakmici ostvariš dobar rezultat, lakše je ići u goste s pozitivnijim stavom i hrabrošću. No, isto tako ako doma odigraš loše, onda se teško "čupati" u gostima. To je dvosjekli mač. Mi smo sada igrali drugu u gostima pa smo pobijedili iako su obje utakmice bile teške, tako da ne mislim da to ima baš previše prednosti".

Njemu će put u Mostar biti poseban. Tolić je porijeklom Gruđanin, i u Hercegovini je često, a jednog dana možda i za stalno. Podršku svojih u Hercegovini će imati, ali...

"Naravno. Uvijek mi je drago doći tamo gdje su moji korijeni, a nadam je jednog dana i moj dom. Dolazim svako ljeto i svaku zimu, to znaju svi moji u Hercegovini. Oni će sigurno doći na tu utakmicu kao podrška, ali isto znam da će sigurno navijati za Zrinjski", kaže uz smijeh Tolić.

Marko Tolić

"Znamo da je Zrinjski Hercegovina i Hercegovina je Zrinjski. Znam koliko ljudima to dolje znači i to mi je sasvim razumljivo i prihvatljivo", zaključio je Marko Tolić za Hercegovina.info.

Podsjetimo, prva utakmica između Zrinjskog i Slovana igra se u utorak 25. srpnja s početkom u 21 sat na stadionu HŠK Zrinjski.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.