MARKO MAKSIMOVIĆ "Zrinjskom se ne prijeti"

Marko Makismović Borac
Hercegovina.info

Sutra se u Banja Luci igra derbi 30. kola Premijer Lige BiH u kojoj vodeći Borac na svom terenu dočekuje Zrinjski. Pobjedom bi Banjalučani osigurali Europu, dok su Zrinjskom bodovi nasušno potrebni u borbi za isto. Obje momčadi slavile su ove sezone po jednom, na svom terenu. U Banjaluci je bilo 1:0 za Borac, a u Mostaru 2:1 za Zrinjski.

Trener Borca ima veliki respekt prema Mostarcima.

"Zrinjski je sebe doveo u tešku situaciju, pod znakom pitanja im je plasman u Europu. Momčadi koja ima Bilbiju, Todorovića, Jakovljevića, Enina i da ih ne nabrajam dalje se ne prijeti. Međutim i mi imamo isto tako kvalitetnu ekipu ili čak bolju. Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba posebno motivirati igrače. Gosti će doći ovdje tražiti prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo", rekao je Marko Maksimović.

Maksimović, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, sutra neće moći računati ni na Aleksandra Subića, zbog kartona, te na ozlijeđene Bojana Pavlovića i Almedina Ziljkića, koji će pauzirati desetak dana zbog rupture mišića.

Marko Makismović Borac

Pressica uoči Zrinjskog   FOTO: FK Borac

"Nema sumnje da Zrinjski posjeduje veliku kvalitetu, najveća opasnost nam prijeti svakako od Bilbije, moramo biti oprezni u prekidima, gdje se ističe Jakovljević, a imaju veliku kvalitetu i po bokovima. Imamo i mi naš cilj, s tri boda bi osigurali plasman u Europu što nam je cilj i bez obzira na to tko će igrati. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa kojim bi ostvarili prvi plan", poručio čuvar mreže Borca Nikola Lakić.

Utakmica Borac - Zrinjski igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci s početkom u 20 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore