JAKIROVIĆ "Navijači su u razgovoru bili u pravu, ali vidim svjetlo na kraju tunela"

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski nemaju puno vremena za odmor. Nakon subotnjeg gradskog derbija protiv Veleža, Plemiće već sutra očekuje teško gostovanje u Banja Luci kod vodeće momčadi prvenstva Borca. Trener Sergej Jakirović kaže kako je utakmica s Veležom ostavila danak na nekim igračima, pa se mogu očekivati i promjene u sastavu.

"Imali smo emocionalno pražnjenje. Moramo vidjeti tko će se sutra dobro osjećati, potrebna nam je energija. Sigurno je kako ćemo zarotirati nekoliko pozicija. Idemo daleko najučinkovitijoj momčadi ovog proljeća. Oni su u deset kola uzeli 25 bodova. Idemo daleko najboljem domaćinu lige. U 15 kola su na domaćem terenu osvojili 41 bod. Izgubili su kući samo četiri boda uz gol razliku 34:8. Mislim da sam time sve rekao kakvo nas teško i zahtjevno gostovanje čeka. Sudbina nam je takva da idemo iz derbija u derbi."

Osvrnuo se i na gradski derbi.

"Zadovoljni smo odigranim derbijem. Ostaje žal za propuštenim prilikama jer sve se nas pitalo. Mi smo doslovno izdominirali Velež i bili bolji u svim segmentima i žao mi je na kraju što nas nije nagradilo za trud i zalaganje. Isto tako svjestan sam da nam se to mora negdje vratiti. Mi smo napravili ogroman korak naprijed što se tiče segmenata nogometne igre. Kontroliramo situaciju i malo nam prilika stvaraju. Međutim to što nam stvore primimo pogodak. Tu imamo još prostora to popraviti. Veliki problem nam je trenutno realiziranje prilika koje stvaramo, ali je bitno da ih stvaramo jer vidim svjetlo na kraju tunela i znam da neće to trajati dovijeka", kaže trener Zrinjskog.

Tražit će se riješenje za lijevi bok. 

"Nemamo Bekića zbog kartona, a Ibanez, Govedarica i Travaglia su van pogona. Moramo se odlučiti tko će nam igrati na lijevom boku, ali tko god bude igrao uvjeren sam da će odigrati dobro. Zamjene koje su ušle protiv Veleža donijele su još veći pritisak i doprinos momčadi. To je ono u čemu je naša snaga i to stalno govorim. Kada imate pet zamjena možete na dosta toga utjecati. Ne mijenjamo reda radi, nego imamo plan A i plan B."

Zrinjski će u idućim kolima osluškivati što se događa na ostalim terenima.

"Moramo pratiti ostale. U posljednje tri utakmice nevjerojatno je koliko peha u realizaciji ima. Uzeli smo dva boda, a prema prilikama trebali smo uzeti minimum sedam. Negdje smo se nekome zamjerili ili smo potrošili u prijašnjim utakmicama. Sve će biti otvoreno do zadnjeg kola. Prema izračunu treba nam devet bodova, ali sve što uzmemo više od toga će biti jao dobro."

Rekao je nešto i o navijačima koji su nakon utakmice s Veležom tražili razgovor s igračima.

"Susret s navijačima je protekao mirno i normalno. Dečki su željeli dijalog. Oni su u tom razgovoru dosta stvari u pravu i ja sam im to i rekao. Zna se moje mišljenje o navijačima. Osobno mi nedostaju, a vjerujem i igračima jer oni su 'gorivo' koje te pokreće. Čak i ovu utakmicu gdje su bili po zidovima, nakon izjednačenja vidjelo se kolika je to erupcija i zato mi je žao one zadnje šanse. Vjerojatno bi se 'srušio stadion'. Oni imaju svoje zahtjeve, a to je da daješ sve od sebe i da ti pristup bude profesionalan. To je ono što ja svaki dan 'trubim'. Rekli smo ova četiri kola dati sve od sebe. Ja bi bio zadovoljan da damo kao i ovu utakmicu sve od sebe. Siguran sam da neće biti problema i da ćemo ostvariti cilj", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović

MARKO MAKSIMOVIĆ "Zrinjskom se ne prijeti"

Sutra se u Banja Luci igra derbi 30. kola Premijer Lige BiH u kojoj vodeći Borac na svom terenu dočekuje Zrinjski. Pobjedom bi Banjalučani osigurali Europu, dok su Zrinjskom bodovi nasušno…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.