MARIJANA ZUBAC ZA HERCEGOVINA.INFO Iznenađena sam i ovo je jedan od dokaza koliki smo klub

Marijana Zubac
sportsport.ba

Nogometaši HŠK Zrinjski već tjedan dana u punom su trenažnom procesu. Kondicijski trener Plemića Stjepan Likić danas je rekao kako je jako zadovoljan fizičkim stanjem momčadi.

Više nego zadovoljna je i nutricionistica Plemića Marijana Zubac.

"Nakon dva i pol mjeseca igrači su se vratili treninzima. Ponovno su prošli prijem i analizu sastava tijela. Mjerili smo im postotak mišićne mase, vode i masnoće, koje predstavljaju osnovu za procjenu forme, ali su ujedno i odgovor na pitanje jesu li se pridržavali uputa. Igrači od kojih se zahtijevala optimalizacija i zadržavanje forme, kod njih se dogodila jedna progresija. Zaista mogu reći samo sve pozitivno", kaže Zubac za hercegovina.info.

Nije bilo većih odstupanja u brojkama?

"Ni jedan igrač nije uvelike odstupio od referentnih vrijednosti, štoviše na moje iznenađenje, koliko god vjerujem u njih i ulažem napore da sve bude na zavidnoj razini, mislila sam da će izolacija uzeti danak i očekivala sam neke minimalne greške. Većina ih je u boljoj situaciji nego su to bili prije nego su ušli u izolaciju. I ovim putem im čestitam na tome. Njihova želja i volja bila je jača od korone. Ovo je još jedan znak koliko je Zrinjski velik klub, i igrači su svjesni u kojem su klubu te koji je motiv svih nas, od stožera do igrača."

Igrači su vam za vrijeme pandemije snimili video svoje prehrane i poručili da se ne brinete.

"To je bio video koji je potaknuo svijest, ali je i sjećanje na ovo razdoblje koje nas je pratilo. Ujedno, to je bio moj mali podsjetnik njima da od njih očekujem puno. Osobno u svom djelu posla ulažem jako puno, tako da i od njih očekujem da ozbiljno shvate upute. Svaki pomak na pozitivno oni osjete na terenu. Više im nemam potrebu previše objašnjavati i naglašavati neke stvari, pravila se znaju. Osjetili su progresiju, napredak i povećanje energije na terenu. I ovaj uspjeh i rezultat nakon izolacije njihova je zasluga, ja sam tu samo koordinirala", ističe Zubac.

Možemo reći kako se navijači ne trebaju brinuti za stanje u momčadi?

"Navijači neka nam budu potpora. Kako god krenuli, mogu garantirati da je svaki igrač do sada dao sve od sebe, a tako će i dalje biti. Kako god to izgledalo, svaki pomak će biti od srca i moj i njihov", rekla je Marijana Zubac u razgovoru za hercegovina.info.

Marijana Zubac

STJEPAN LIKIĆ Spremni smo i optimistični

Tjedan dana je prošlo od prvog zajedničkog treninga HŠK Zrinjski, nakon popuštanja mjera i pandemije koronavirusa. Pod Bijelim brijegom Plemići se spremaju za nastavak sezone…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.