'MALAC' GENIJALAC Ivanković mu je zahvaljivao za "krv koju je prolio", večeras mu se sve vratilo

Matija Malekinušić
HŠK Zrinjski

U Zrinjski je stigao na mala vrata u lipnju 2021. godine. Tadašnji trener HŠK Zrinjski Sergej Jakirović u Zrinjski ga je doveo iz hrvatskog drugoligaša Croatije iz Sesveta.

Bilo je skepse prema njemu, ali i svim nogometašima koji su među Plemiće dolazili iz drugog ranga hrvatske lige. Bilo je i negativnih komentara nakon šokantnog gubitka grupne faze prošle sezone kada je Zrinjski ispao od Slovana. Uspoređivali su brojni jedan Malekinušićev napad s čuvenim Ivana Strinića protiv Portugala kada je izgubio jednu loptu na protivničkoj polovici. Smatrali su da je upravo to presudilo.

No, Malekinušić je nastavio naporno raditi na treninzima i čekao svoju priliku i dočekao je. Mario Ivanković svoju momčad trenutno ne može zamisliti bez njega.

Ljutit je bio Mario Ivanković na posljednjem europskom gostovanju Plemića kod AZ Alkmaara. Nije bio zadovoljan reakcijom igrača s klupe. No, jednog igrača je ipak pohvalio, a to je bio Malekinušić koji nije igrao svoju prirodnu poziciju.

"Bili smo prisiljeni zbog ozljeda i nekih igrača koji nisu prijavljeni praviti rotacije, Malekinušić je odigrao lijevog bočnog na njihovog možda i najboljeg igrača, maksimalno 90 minuta. Poslije utakmice sam mu rekao da mu skidam kapu, za svaku sekundu, za krv "koju si prolio". 

Sadržaj se učitava...

Nije tu utakmicu "Malac" kako ga suigrači zovu uspio zabiti, ali vratilo mu se večeras. Uzeo je loptu, prošao nekoliko igrača Ville, namjestio se i savršeno pogodio mrežu Marschalla za delirij pod Bijelim Brijegom. I neka je, zaslužio je to ovaj Zagrepčanin u dresu s lentom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.