FOTO/VIDEO  Zrinjski remizirao s moćnom Aston Villom za kraj europske bajke

HŠK Zrinjski Aston Villa
Hercegovina.info

Još jedna povijesna priča ispisana je večeras pod Bijelim Brijegom. HŠK Zrinjski na svom terenu je remizirao s velikom Aston Villom odigravši susret rezultatom 1:1, te se na najbolji mogući način oprostio od Europe. Poveli su gosti u 61. minuti preko Zaniola, a za bod Plemića pobrinuo se u u 87. minuti fantastičnim pogotkom Matija Malekinušić.

HŠK Zrinjski Aston Villa

Fantastična atmosfera pod Bijelim Brijegom

Mario Ivanković od prve minute večeras se na teren se odlučio poslati momčad u sastavu: Marić, Čanađija, Ćorluka, Zlomislić, Radić, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Memija, Bilbija.

S druge strane Aston Villa je istrčala sa sljedećom jedanaestoricom: Marschall, Cash, Konsa, Douglas, Pau Torres, Moreno, Diaby, Zaniolo, Duran, Dendonker, Ramsey.

Prvu priliku na utakmici imao je Zaniolo u 2. minuti, no njegov udarac odlazi iznad vrata Marića.

Žuti karton u 6. minuti dobio je Čanađija nakon jednog neopreznog prekršaja. U 8. minuti Ivančić je ubacio iz kornera, ali očistila je to obrana gostiju.

Pokušao je Bilbija u 15. minuti, ali nije dobro zahvatio loptu lijevom nogom te ona odlazi pored vrata gostiju.

Pucao je Cash u 19. minuti, lopta se malo odbila od Ćuže, ali Marić je sigurno hvata.

Dobar napad Zrinjskog vidjeli smo u 22. minuti. Malekinušić je odlično prošao po desnoj strani, prevario svog čuvara i ubacio u peterac, no Marschall hvata loptu prije nego je ona došla do Bilbije.

HŠK Zrinjski Aston Villa

U 36. minuti igrači Aston Ville su tražili jedanaesterac nakon što je Radić napucao Zlomislića u svom kaznenom prostoru. Gosti su tražili igranje rukom, no sudac je pokazao da se igra dalje.

Požutio je i Zaniolo minutu kasnije nakon prekršaja nad Ivančićem. Isti igrač isprobao je svoj udarac u 41. minuti, no Marić je na mjestu.

HŠK Zrinjski Aston Villa

Poluvrijeme je završeno netaknutih mreža.

Prvo uzbuđenje u drugom dijelu vidjeli smo u 55. minut. Ubacio je Diabya, no Marić sigurno hvata loptu. 

U 61. minuti Aston Villa je povela. Ubacio je McGinn, a loptu u petercu neometan prima Zaniolo i pogađa za prednost svoje momčadi.

"Promješao" je obranu gostiju Mario Ćuže u 65. minuti, ali nitko nije dočekao njegov udarac u kaznenom prostoru.

HŠK Zrinjski Aston Villa

U 71. minuti nakon ubačaja Ivančića odlično se ubacio Ćorluka i pucao preko vrata. No i da je postigao pogodak on bio bio poništen jer je branič Zrinjskog bio u nedozvoljenoj poziciji.

Stopostotna prilika za Zrinjski u 75. minuti. Ubacio je Kiš iz kornera, lopta došla na drugu vratnicu do Ćorluke koji ostaje sam, neometan, ali loptu nije najbolje zahvatio i ona odlazi tik uz vratnicu. Prava šteta za Zrinjski.

Minutu kasnije prilika na drugoj strani. Pucao je dobro Duran, a Marić odlično reagira.

U 81. minuti Aston Villa pogađa mrežu iz kornera, ali bio je prekršaj nad Marićem.

U idućem napadu nova velika prilika za Zrinjski. Marschall je napucao jednog svog igrača i lopta je išla prema mreži, no u praznu mrežu je nije uspio ugurati Hrvanović. Previše je odskočila ta lopta, pa ju je Hrvanoviću bilo teško spustiti.

Minutu kasnije nova stopostotna prilika za Hrvanovića. Išao je sam na Marschalla i pokušao ga zaobići, no on mu je doslovno pokupio loptu iz nogu.

No, već u idućem napadu trese se mreža Aston Ville. Uzeo je loptu Matija Malekinušić, sve sam napravio, namjestio se i fantastično pogodio. Erupcija oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

Sadržaj se učitava...

U sudačkoj nadoknadi nogometaši Aston Ville doslovno nisu željeli napadati. Marschall je loptu držao kod sebe dok sudac nije odsvirao kraj. Još jedna čarobnu noć mostarskog nogometa ispisao je HŠK Zrinjski.

Zrinjski je tako remijem protiv Aston Ville završio svoju europsku bajku. Aston Villa i Legia idu dalje, dok se od Europe oprostio i AZ Alkmaar.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.