LJUBUŠAK DAMIR VUČIĆ ZALUDIO SPLIT, POKUŠAT ĆE SRUŠIT DINAMO "Ne znamo tko te poslao nama, ali hvala im"

Damir Vučić
RNK Split

Damir Vučić koji je potkraj rujna napustio Babovac i NK Ljubuški "preporodio" je RNK Split. Po dolasku Vučića u Split klub iz Parka mladeži nalazio se na začelju prvenstvene ljestvice 3. HNL lige - Jug. Nakon toga je ovaj Ljubušak uzeo stvar u svoje ruke. Od dolaska je Vučić Split vodio u pet prvenstvenih utakmica i još ne zna za poraz. 

Veliku stvar Vučić je sa svojom momčadi napravio i u hrvatskom Kupu. U natjecanju u kojem se klubovi iz cijele Hrvatske bore za 'Rabuzinovo sunce' Split je izbacio favoriziranu Cibaliju, a sada će u osmini finala igrati protiv zagrebačkog Dinama.

"Početak je bio iznimno kvalitetan s dobrim rezultatima u prvenstvu, ali i u Kupu. Ono što sam zatekao u Splitu je bilo više nego zadovoljavajuće. No, s druge strane dalo se naslutiti zašto su rezultati bili malo lošiji. Imali smo kratko vrijeme da otklonimo postojeće probleme i da radimo na njima. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo postavili dobru dijagnozu. Rješavamo problem po problem i prate nas rezultat", kaže Vučić za Hercegovina.info.

Rezultati su više nego dobri.

"Tako je. Uz to smo pobijedili i Cibaliju u Kupu i izborili sraz s Dinamom što je više nego zadovoljavajuće. kada se pogleda s odmakom možemo žaliti i za ova dva prvenstvena remija. No, mislim da se nemamo pravo žaliti s obzirom u kakvoj smo situaciji bili prije mjesec dana", ističe.

Sadržaj se učitava...

Dinamo je zbog prenatrpanog rasporeda zatražio i odgodu Kup utakmice.

"Za sada na razini razgovora se službeno još ništa ne zna. Dinamo ima gust raspored. Administracija kluba će sigurno u razgovorima s Dinamom naći najbolje rješenje".

"Kada god bude utakmica, a to sam rekao i nakon Cibalije, jedno je sigurno, a to je da je nama to ogromno zadovoljstvo. Igrati protiv momčadi koja igra Ligu prvaka. Sigurno nismo momčad koja će ući u utakmicu sa strahom. Kup je takvo natjecanje da svaka momčad ima pravo nadati se", dodaje.

Damir Vučić

Uprava pred njega nije postavila opterećenje ciljevima, ali...

"Split je klub koji ima ogromne potencijale, u okruženju u kojem se nalazi i to se ne može podcijeniti. Split je veliki grad i klub ima dobru školu nogometa iz koje izlaze dobri igrači i klub s pravom ima dobre ambicije. No, ambicije su jedno, a stvarnost nešto drugo. Ja kao trener i klub smo se našli na istoj valnoj duljini i uhvatili smo se u koštac s poslom. Za sada nam ide jako dobro. Nadam se da će to potrajati jedno duže razdoblje i da će nam dati za pravo da napravimo momčad koja će imati snagu za ići u rang više. Split jednostavno ima potencijale i treba stremiti visokim ambicijama. Hoće li to biti ove sezone? Kada uzmemo vremenski odmak od mjesec dana, kada je Split bio zadnji s tri boda, a sada smo na respektabilnom sedmom mjestu, onda ne treba doći u poziciju da se predamo i kažemo da mi to ne možemo. Idemo maksimalno, pa do kuda dođemo. Neki klubovi su za sada u boljoj poziciji, no prvenstvo je još relativno dugo", zaključio je Vučić.

I najvjerniji navijači splitskog kluba popularni 'Crveni đavoli' prezadovoljni su dolaskom Vučića u klub. Oni su na svojim službenim stranicama postavili njegovu fotografiju uz poruku: "Vučiću ne znamo 'ko te poslao nama, ali fala im", stoji u objavi. 

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.