FOTO/VIDEO  LJEPOTICA U SUSJEDSTVU Imotski se može pohvaliti impresivnim stadionom, u akciji sudjeluju ljudi iz cijelog svijeta

Imotski stadion

Nk Imotski u kolovozu je pokrenuo kampanju "Tvoj stolac za Gospin dolac", čiji je cilj obnova kultnog stadiona.

Tada su istaknuli kako promjena stolica nije samo estetska, već se nameće kao zahtjev ukoliko ostvare cilj prelaska u viši sportski rang. Također, žele stvoriti bolje uvjete i sigurnost za djecu te za sve posjetitelje i sudionike utakmica.

Osim toga naglašeno je kako ovu kampanju čini jedinstvenom odluka da stare stolice ne završe kao otpad, već budu donirane igralištima s područja grada. Željezne konstrukcije postojećih stolica će se iskoristiti za ograđivanje stadiona, pridonoseći sigurnosti i poboljšanju iskustva svih posjetitelja. Nove stolice za koje su ovom kampanjom prikupljali sredstva, izrađene su od reciklirane plastike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klub je nedavno objavio kako su u samom finišu akcije te da je kampanja prešla brojku od 3000 doniranih stolica. Preko 2000 je već montirano na stadion, a ostatak slijedi uskoro. Popis donatora klub je objavio na službenoj stranici, a još uvijek je moguće osigurati svoju stolicu.

Prema britanskom BBC-u, stadion Gospin dolac među deset je najljepših sportskih igrališta na svijetu, što je izuzetno priznanje za Hrvatsku i Imotski. Specifičnost stadiona jest to što je ugrađen među stijene, a uz to se nalazi pored Modrog jezera, što ga čini dodatno atraktivnim.