KRUNOSLAV RENDULIĆ "Stanka je imala negativnu i pozitivnu stranu, a Sučića će zamijeniti jedan od ove trojice igrača"

Krunoslav Rendulić Zrinjski
Hercegovina.info

Sutra se u Čitluku na stadionu Bare igra veliki hercegovački derbi između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg. Utakmica je to koja će čitlučki stadion ispuniti do posljednjeg mjesta i možemo reći kako nas očekuje prava nogometna poslastica. Plemići će nastojati zadržati svoj pobjednički niz, dok će s druge strane momčad s Pecare igrati za očuvanje mjesta koje vodi u Europu.

Pred predstavnike medija danas je izašao trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić. On je istaknuo kako je reprezentativna stanka imala negativan, ali i pozitivan učinak na njegovu momčad.

"Kada ste u dobrom ritmu, u dobrom nizu onda stanka nikada nije dobra, ali što je tu je. No reprezentativna stanka bila nam je dobra u kontekstu što imamo nešto ozlijeđenih igrača, poput Sučića koji će još neko vrijeme izbivati s terena, Tičinovića i Bekića. Ova dva tjedna su oni iskoristili za terapije i oporavak, tako da nam je u tom kontekstu reprezentativna stanka dobro došla. Čeka nas uistinu gust ritam. Nadam se da će se oni što prije oporaviti i konkurirati za momčad", kazao je Rendulić.

Pred Plemićima je iznimno zahtjevan travanj.

"Raspored je gust i bit će paklen ritam ovih mjesec dana. No, idemo iz utakmice u utakmicu. Prva i najvažnija je sutra i treba se fokusirati na nju. Treba zvuči maksimum iz momčadi. Ono što igrači pokazuju na treninzima, sutra trebaju demonstrirati na utakmici. Jako dobro rade, rade odlično i atmosfera je jako dobra. Očekujem da ćemo sutra pružiti dobru igru i zabilježiti pobjedu", istaknuo je.

Udijelio je Rendulić i komplimente ekipi Širokog Brijega.

"Susjedski je derbi, a to su uvijek specifične utakmice. Ja bih rekao uz Velež možda i najspecifičnija. Očekivanja su uvijek najviša. Zrinjski uvijek i svugdje ide aktivno na pobjedu i tako će biti i sutra. Široki je jako dobra momčad, momčad koja je čvrsta koja teško gubi utakmice i koja je jako dobro vođena. Očekuje nas jako težak zadatak, ali mislim da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo".

Jedan od stožernih igrača Rendulićeve momčadi Silvio Ilinković je imao naporan tjedan iza sebe u mladoj reprezentaciji BiH. Rendulić je uvjeren kako će ipak biti spreman.

"Ilinković je odigrao cijelu utakmicu za reprezentaciju u utorak i putovao je cijelu noć. I on je malo istrošen, no nadamo se da će se oporaviti i sutra biti na razini na kakvoj je on inače."

Na pitanje tko će "u vatru" umjesto standardnog Petra Sučića, Rendulić je podcrtao tri imena.

"To je mala enigma, još uvijek nismo odlučili, vidjet ćemo to danas na treningu. U najužoj konkurenciji su Stanić, Sabljić i Prskalo. Jedan od njih trojice će započeti."

O manama Širokog Brijega nije želio govoriti.

"Moram nešto zadržati za sebe. Već sam rekao da je Široki momčad koja je čvrsta, kompaktna, i koja ti može napraviti probleme u svakom trenutku. Široki ima četiri-pe jako dobrih nogometaša koji su jako dobri".

Teren u Rodoču gdje Plemići svakodnevno treniraju je čak i bolji od onog u Čitluku.

"Uvjeti su dobri. Trenutno su u fazi izgradnje i svlačionice. Kada se sve to složi bit će još i bolje. Svaki dan smo prisiljeni ići autobusom do Rodoča i nazad. Teren je u izuzetno dobrom stanju, čak bi rekao da je bolji od onoga na kojem igramo".

U obranu naslova prvaka apsolutno vjeruje, ali kaže kako je još uvijek rano govoriti o tome.

"Priča nije niti izbliza gotova. Ima još 10 kola, odnosno 30 bodova u igri.Da imamo prednost, imamo. Toga smo svjesni, matematika je jasna, egzaktna i nema puno rasprave oko toga. Mi gledamo samo prvu sljedeću utakmicu. Fokusirani smo samo na Široki Brijeg, a na kraju ćemo vidjeti kada se podvući crta jesmo li prednost uspjeli zadržati. Ja se nadam da hoćemo i da ćemo tu razliku povećati, uvjeren sam u to. No, ponavljam, još uvijek je prerano govoriti o bilo čemu. Borac i Široki Brijeg su ozbiljni protivnici koji imaju svoje kalkulacije, ali mi držimo prvu poziciju i na njoj planiramo i ostati", zaključio je Krunoslav Rendulić.

Hercegovački derbi između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg igra se sutra (subota 1. travnja) s početkom u 14 sati na stadionu Bare u Čitluku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.